Volledig scherm

Goos voelt de pijn van de breuk niet langer

WIELRENNEN - Je heup breken als je op het punt staat om met het grote Rabobank de Ronde van Colorado te rijden. "Zuurder kan het niet", weet ook Marc Goos.

Het overkwam de renner uit Dorst twee weken geleden in de Franse etappekoers Mi Aout Bretonne. Eerst dacht hij nog aan wat schaafwonden, maar een dag later bleek het om een keurige breuk te gaan. "Ach, je blijft als renner zolang mogelijk positief denken. 'Het zal wel meevallen'. Niet dus."En dus volgde de man uit de opleidingsploeg van Rabobank de Ronde van Colorado via het internet. "Het was wat geweest als ik daar echt had gereden", dacht hij regelmatig. Maar pijn? "Nee, dat voel ik niet. Ook niet in mijn heup. Gelukkig niet. Ik kan er zelfs al een beetje op steunen."Over vier weken mag Goos weer voorzichtig gaan fietsen. "Het seizoen is echter voorbij." Een droom ook? "Nee, dat niet. Ik kreeg van Rabobank de kans om één keer met de grote ploeg mee te gaan. Het was niet zo dat het dé kans was om een profcontract te verdienen. Volgend jaar rijd ik weer voor de opleidingsploeg."Zijn ploegleider Arthur van Dongen beaamt het. "Er was een plaatje over voor de Ronde van Colorado. Voor een klimmer als Marc Goos vonden we het een mooie gelegenheid om zich proberen te tonen op een hoger niveau. Om daar te mogen starten moesten we hem formeel echter een stagecontract aanbieden. Andere jongens krijgen zo'n contract om zich te bewijzen, maar met Marc was sowieso al afgesproken dat hij zou terugkeren naar de opleidingsploeg."De keuze voor Goos toont volgens Van Dongen wel aan dat het talent een Dorst in zijn eerste jaar bij de ploeg een flinke stap heeft gezet.Goos zelf ziet hij inmiddels ook zo. "Ik zie die beenbreuk niet als de gemiste kans. Veel belangrijker was dat ik met het winnen van de ronde van Leon (begin augustus) in Spanje heb laten zien wat ik kan." Dit jaar rest alleen nog het herstel. "Ik ben al bij de fysiotherapeut geweest. Ik volg de Vuelta op tv en ik lees veel. Ik verveel me niet zo gemakkelijk."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement