Volledig scherm
Thalita de Jong. © BELGA

Geen WK voor titelverdedigster Thalita de Jong: 'Vier weken uit de running'

OSSENDRECHT - Thalita de Jong kan zaterdag haar wereldtitel veldrijden niet verdedigen in Luxemburg. Vanwege een spierscheuring rond de knie is ze vier weken uit de running. De Jong was zondag hard gevallen in de wereldbekercross van Hoogerheide. Door de blessure kan de Ossendrechtse tijdens de finale in Lille ook haar leiderspositie in de DVV-Cup niet verdedigen.

Even was er maandag bij de kopvrouw van Lares nog de hoop dat ze het WK wel kon rijden, maar de artsen in het Roosendaalse ziekenhuis maakte op het einde van de middag aan alle illusies een einde. "Dat kwam even hard binnen", aldus De Jong. "Zondag kon ik nog geen tel staan op mijn het been. Vanochtend heel eventjes. Dan denk je toch dat het uiteindelijk mee zal vallen. Dat het niet meer is dan een kneuzing. Niet dus. De mri-scan toont aan dat het om een spierscheuring gaat. Natuurlijk vraag je zo'n arts dan of het erg is om er toch mee te gaan rijden. Al is het maar op halve kracht. Maar al snel werd het me duidelijk dat het niet verstandig is om dat te doen."

De Jong zegt terug te kijken op een 'heel mooi jaar' in de regenboogtrui. "En ik was er helemaal klaar voor om hem te verdedigen. Op Lanzarote heb ik er anderhalve week hard voor getraind. Ik hoopte op de supercompensatie op het WK en het winnen van het eindklassement van de DVV Trofee in Lille. Dat valt nu allemaal in het water. Mijn crossseizoen is voorbij. Heel jammer."