Anna Vermeulen, aanvoerster Warande
Volledig scherm
Anna Vermeulen, aanvoerster Warande © Pix4Profs / Joris Buijs

Geen promotie voor de vrouwen van Warande en Push: ‘Vooral jammer dat we niet meer kunnen hockeyen’

In verband met het coronavirus kwam de KNHB dinsdagavond met het besluit om alle hockeycompetities voor het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Doordat er niks meer wordt uitgespeeld, zijn er ook geen teams die promoveren of degraderen. Zowel de vrouwen van Warande als van Push hadden voor de winter een eerste plek weten te bemachtigen, die nu dus niks waard blijkt.

Aanvoerder Anna Vermeulen van Warande zegt wat volgens haar iedereen vindt: ,,Ik vind het vooral jammer dat we niet meer kunnen hockeyen, natuurlijk hadden we het liefst nog een halfjaar geknald met z’n allen. Maar je houdt natuurlijk met dit scenario al enigszins rekening. De gezondheid van iedereen staat gewoon voorop.”

Haar ploeg stond eerste in de eerste klasse, maar niet zonder slag of stoot. ,,We waren natuurlijk blij dat we eerste stonden, maar het was echt bikkelen voor die plek. Met zeven wedstrijden winnen en vijf wedstrijden gelijk spelen bovenaan staan, zegt misschien genoeg over de concurrentie in onze poule. Ik denk dat wij er daarom ook best nuchter in stonden. Als wij zouden promoveren, dan zou dat supervet zijn, maar zo niet dan zou dat ook geen drama zijn. We zouden graag een niveau hoger spelen, maar in de eerste klasse zaten we ook wel op onze plek. Het is nu langzaamaan vooruitkijken naar wat we precies in de zomer gaan doen.”

Push

Bij de vrouwen van Push viel het nieuws behoorlijk rauw op hun dak, aldus hoofdcoach Pim Houben. ,,Ik was er inmiddels wel van uitgegaan dat de competitie niet meer hervat zou worden, maar ik had gehoopt op het model van de Belgische hockeybond waarbij de nummers één wel zouden promoveren. En als je daarop hoopt, wordt dat een steeds realistischer scenario. Dan is dit toch even een vervelende verrassing.”

Veel tijd om bij de pakken neer te zitten, is er volgens Houben nu niet. ,,Achter de schermen moet je natuurlijk met alle scenario’s bezig zijn. Dus we hebben er al veel over nagedacht en er zijn verschillende plannen gemaakt. Vanavond delen we die met het team. En de ambitie vanuit iedereen is er, daar is niks aan veranderd. Wij willen als Push een steady promotieklasser worden, dat gaat ons nu alleen een jaar langer duren dan waar we op hoopten.”

Vrouwen van Push
Volledig scherm
Vrouwen van Push © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus