Volledig scherm
Renners passeren Molen De Lelie in Etten-Leur © Wouter Schelvis

Feestdagloper Tom Huijben wint Lelieloop

Na zijn winst op Hemelvaartdag won Tom Huijben uit Oosterhout ook de regionale Pinksterloop. In Etten-Leur was hij met 36,08 minuten veel te sterk voor de concurrentie. 

,,De tijd is matig, maar ik heb dan ook net tien maanden blessureleed achter de rug. Zonde dat er vandaag niet meer tegenstand was. Het blijft een van mijn favoriete wedstrijden.” Huijben gaat na de zomer op zoek naar concurrentie en daardoor snellere tijden. 

,,Via de Tilburg Ten Miles, de Bredase Singelloop en de Zevenheuvelenloop hoop ik nog dit jaar weer gewoon 33 minuten te gaan lopen op de 10 kilometer.” Bijna drie minuten na Huijben (Scorpio) finishte Jeroen Christianen. ,,Nee, ik ben geen wedstrijdloper. Ik loop voor mijn plezier en het kan geen kwaad voor mijn eigenlijke sport. Ik speel tafeltennis in Roosendaal bij DTO en doe dat in de hoogste klasse.”

Snelste vrouw op het parcours was Denise Wijnbergh. Met haar racerunner kwam ze – ondanks een valpartij – net na 45 minuten over de streep. Maroeska Arts uit Goes werd de eerste vrouw die lopend binnenkwam. ,,Deze tijd is maar net boven mijn persoonlijk record, dat is een opsteker”, vertelde de atlete van AV’56. 

Niet eens heel veel later finishte Miranda de Vries van de organiserende Road Runners Etten-Leur. De burgemeester van Etten-Leur had vooraf aangegeven graag binnen het uur te finishen. Dat lukte haar prima. Na 58,45 minuten kroonde ze zich tot snelste vrouwelijke burgemeester van de regio.

  1. Zwart-Wit faalt in afwerking tegen Warande, strafcorner nekt Etten-Leur
    hockey

    Zwart-Wit faalt in afwerking tegen Warande, strafcor­ner nekt Et­ten-Leur

    De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben in een spannend duel met 0-1 verloren van Westland. De gasten bleken uiteindelijk net wat effectiever met de strafcorner. Effectiviteit in de strafcorners ontbrak eveneens bij Zwart Wit op bezoek bij Warande. Maar liefst acht strafcorners kreeg Zwart Wit in Oosterhout. Toch slaagde de formatie van Rutger Klein er niet in om hieruit te scoren en speelde het doelpuntloos gelijk tegen Warande.