Volledig scherm
Florence van Rijsbergen wint voor Angela van Haaften © BNDS

‘Fast Flo’ naar zege in Diomedoncross

Met Forence van Rijsbergen en Rick Lambregts kreeg de mager bezette Diomedoncross twee mooie winnaars. Voor beiden was het in Moerstraten overigens geen walk-over. 

Van Rijsbergen (THOR), ook wel bekend als ‘Fast Flo’ kon pas in de slotfase afstand nemen van Angela van Haaften (Groene Ster). Het verschil op de streep na 4290 meter over bospaden een kwekerij en het trainingsveld van FC Moerstraten bedroeg slechts twee tellen. Rick Lambregts (Achilles) moest ook flink doorlopen om de sterk draaiende Ronald Cockx (DJA) achter zich te houden. Uiteindelijk wist de loper uit Etten-Leur een gat van vijftig meter te slaan. Daarna was het lang wachten op de derde finisher, Barry van Beers (AVO’83). 

Met de verder prima georganiseerde Diomedoncross is het circuit van de ARWB geopend. Er volgen tot half februari nog (slechts) drie andere wedstrijden. Wel is er op de eerste zondag van 2019 nog de Pagnevaartcross. Deze wedstrijd zit niet in het circuit, maar is wel gepromoveerd tot Brabants kampioenschap cross.