Volledig scherm
Floris Hendrickx (links) maakte in het eerste kwart de gelijkmaker op bezoek bij Schiedam. Zijn ploeg won de kraker bovenin met 2-4. (archieffoto) © Pix4Profs-Ron Magielse

Etten-Leur wint hockeytopper van Schiedam, Zwart-Wit stijgt naar tweede plaats in Overgangsklasse

hockeyKoploper waren de hockeyers van Etten-Leur al, met de knappe zege in en tegen Schiedam erbij zijn ze in de eerste klasse B nu ook de ploeg met de minste verliespunten, slechts twee. De Etten-Leurse vrouwen boekten eveneens winst, de derde alweer op een rij. De mannen van Tempo pakten na lange tijd ook weer drie punten en lopen hiermee wat weg van de onderste plaatsen in hun klasse. De mannen van hockeyclub Zwart-Wit hebben met een 1-3 overwinning bij Upward goede zaken gedaan. In de overgangsklasse A stijgt de ploeg naar de tweede plaats.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
Upward - Zwart-Wit 1-3 (0-2).
Zwart-Wit begon goed bij de Arnhemse koploper met doelpunten van Martijn van de Laar en Milan van Baal. Na rust werd het spannend, omdat de Bredanaars verzuimden verder uit te lopen. Wederom Milan van Baal besliste het duel alsnog.

Volledig scherm
Milan van Baal (links) scoorde tweemaal namens Zwart-Wit tegen Upward. (archieffoto) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

OVERGANGSKLASSE B
Push - Alecto 1-1 (1-0).
Ook in zijn vierde thuisduel wist Push niet te winnen, waar buitenshuis alles gewonnen is. De ploeg domineerde, maar enkel Casper Fijneman wist uit een strafbal te scoren. Het bleek slechts genoeg voor een puntendeling.

Helmond - Breda 1-6 (0-4).
Breda speelde degelijk en was nu ook effectief voorin. Vanaf het begin was er beleving en strijd en dit betaalde zich snel uit. Floris Verheijen (3x), Rick Doorenbos (2x) en Lucas van Bergeijk scoorden.

Hudito - Warande 4-0 (2-0).
Hekkensluiter Warande wist dat het in Delft zwaar zou worden en dit bleek ook. De Oosterhouters kregen enkele mogelijkheden, maar waren steeds een stap te laat.

EERSTE KLASSE B
Schiedam - Etten-Leur 2-4 (1-1).
In een direct duel om de eerste plaats kwam Etten-Leur vroeg op achterstand, maar nog in het eerste kwart maakte Floris Hendrickx gelijk. Na de rust werd het 1-2 en ook 1-3 door Jules Vugts. Daan Arts maakte 1-4, waarna de thuisclub in de slotminuten nog scoorde.

TWEEDE KLASSE B
HDS - Pelikaan 4-2 (3-0).

DERDE KLASSE B
Ypenburg - Tempo 1-3 (1-0).

VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
Helmond - Breda 3-1 (1-0).
Een op het oog zware knieblessure vroeg in de wedstrijd maakte veel indruk op Breda. Diep in de tweede helft wist Amber de Visser nog te scoren, maar Helmond had het duel al beslist.

Push - Alecto 2-1 (1-1).
Het aanvalsspel van Push verliep moeizaam, maar de thuisclub won wel. Freeke van Dongen en Sophie van Nieuwamerongen (haar achtste in zeven duels) zorgden ervoor dat Push nog altijd zonder puntverlies is.

EERSTE KLASSE B
Rijswijk - Zwart-Wit 2-2 (1-0).
Zwart-Wit zou bij winst de tweede plaats vasthouden, maar met een gelijkspel deed het zichzelf tekort. Na een 2-0 achterstand trokken Floor Wolting en Marre van Poppel de score nog gelijk.

Hudito - Warande 3-3 (2-2).
Ook Warande speelde gelijk, maar blijft wel aan kop. Brit Hohmann, Zara-Lee Wang en Sara Grosfeld scoorden, maar Warande incasseerde er ook drie en dat is dit seizoen fors.

Volledig scherm
Zara-Lee Wang (oranje shirt) was één van de drie doelpuntenmakers van Warande tegen Hudito. (archieffoto) © Pix4Profs / Johan Wouters

DSHC - Etten-Leur 0-2 (0-0).
Na de rust wist Etten-Leur in Delft het goede spel door te drukken in doelpunten. Aanvoerster Inge Pellis maakte de eerste, waarna Anouk van Ginneken met de 0-2 het duel besliste, want achterin stond de organisatie goed.

TWEEDE KLASSE B
Rapid - Pelikaan 1-0 (1-0).