Volledig scherm
Archieffoto Fons Sluiter

Etten-Leur-vrouwen heroveren de kop, Warande onderuit

HOCKEY - De hockeyers van Tempo hebben uit bij Vlijmen verzuimd uit te lopen, omdat ook de concurrentie niet won. De vrouwen van Etten-Leur hebben met een thuiszege op Dopie de koppositie in de tweede klasse B heroverd. De Etten-Leurse mannen verloren uiteindelijk ruim bij Zoetermeer.

Warande trof in Boxtel een goed ingespeelde thuisclub, al wist voor rust Thom van Langh nog een Oosterhoutsde treffer te noteren. Na de 3-1 gaf Warande nog extra gas, maar gescoord werd er niet meer. Dankzij een beter doelsaldo blijft Warande ondanks het verlies vooralsnog op de veilige tiende plaats staan.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE
Cartouche - Zwart-Wit 3-1 (3-0).
Zwart-Wit speelde zeker niet slecht in Voorburg, maar keek halverwege wel tegen een 3-0 achterstand aan omdat Cartouche fouten achterin genadeloos had afgestraft. Na rust scoorde uit een strafcorner Twan van Ginneken tegen, maar daarbij zou het blijven.

EERSTE KLASSE B
Zoetermeer - Etten-Leur 4-1 (1-1).
Na een achterstand, maakte Yannick Smits voor rust gelijk. Na de pauze besliste het hoger geklasseerde Zoetermeer vrij snel alsnog duidelijk de wedstrijd.

​EERSTE KLASSE C
MEP - Warande 3-1 (2-1).
Warande trof in Boxtel een goed ingespeelde thuisclub, al wist voor rust Thom van Langh nog een Oosterhoutsde treffer te noteren. Na de 3-1 gaf Warande nog extra gas, maar gescoord werd er niet meer. Dankzij een beter doelsaldo blijft Warande ondanks het verlies vooralsnog op de veilige tiende plaats staan.

DERDE KLASSE D
Pelikaan - Shot Afgelast.
De studentenclub uit Tilburg had veel supporters meegebracht, maar uiteindelijk bleken de Roosendaalse velden niet bespeelbaar. Toen Shot bij de arbitrage verhaal wilde halen, moesten de spelers van Pelikaan tussenbeide komen.

VIERDE KLASSE A
Vlijmen - Tempo 2-2 (1-1).
Zevenbergen - Bommelerwaard 1-1 (1-0).

VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
Tilburg - Push 1-2 (1-1).
Beide ploegen moesten in deze derby hard werken, maar na de pauze was Push wel de bovenliggende partij. Het verzuimde het duel eerder op slot te gooien, maar de winst was verdiend en kwam tot stand dankzij Sabine Postma-Mol en Kiki van der Kreek.

EERSTE KLASSE B
Zoetermeer - Breda 4-1 (3-1).
Breda kende een complete off-day bij de ploeg die vorig seizoen nog in de tweede klasse speelde. Zoetermeer kwam vlot op een 2-0 voorsprong. Hierna deed Sanne van der Kreek nog iets terug, maar het was aanvallend het enige geslaagde wapenfeit namens Breda, dat snel weer vooruit wil kijken naar de komende wedstrijden.

Alecto - Warande 3-0 (2-0).
Het duel in Leiderdorp betekende een rechtstreeks treffen om de tweede plaats in de poule, maar ondanks het goede spel vorige week tegen Breda, wist Warande nu geen potten te breken. De ploeg speelde met te weinig energie en hoewel Alecto ook niet groots
was, waren de punten voor de thuisclub.

Cartouche - Zwart-Wit 2-0 (1-0).
In een gelijkopgaande eerste helft kwam Zwart-Wit toch snel op een achterstand. De ploeg kreeg zelf ook kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in. Na rust waren er minder mogelijkheden en toen Cartouche de 2-0 liet aantekenen, was het duel feitelijk beslist.

TWEEDE KLASSE B
Etten-Leur - Dopie 4-1 (1-0).
In een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen, profiteerde Etten-Leur vooral na rust van de ruimte. De winst was verdiend en kwam tot stand via Lobke van Nistelrooij (2x), Celine Vugts en Sofie Schilling.

DERDE KLASSE B
Zevenbergen - Derby 0-5 (0-1).
Tempo '34 - Pelikaan 3-3 (1-2).


VIERDE KLASSE F
Tempo - Olympia 3-4 (0-4).