Volledig scherm
Warande-aanvoerder Marnix van Leijsen (links) en Matthijs Bartelts strijden om de bal. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Etten-Leur na rust langs dapper Warande in hockeyderby, Push blijft koploper na knappe uitzege

hockeyIn een frisse maar levendige streekderby hebben de hockeyers van Etten-Leur bij Warande met 0-2 weten te winnen. De Etten-Leurenaren blijven koploper in de eerste klasse B, terwijl de Oosterhouters met drie punten hekkensluiter blijven.

MANNEN

OVERGANGSKLASSE A
Hattem - Zwart-Wit 3-3 (1-1).
Philip Gort zette de Zwart-Witten voor rust op voorsprong. Na de pauze maakte Milan van Baal alweer zijn achttiende en negentiende van het seizoen, bij elkaar was het niet genoeg voor winst. Hattem bleek uit spelhervattingen effectief.

OVERGANGSKLASSE B
Reigers - Breda 3-2 (1-1).
Breda speelde niet onaardig, maar liep in Hoofddorp toch tegen een nederlaag aan. Timo Leemans en Rick Doorenbos scoorden en doelman Rolf Diederen hield er nog een strafbal uit.

Zwolle - Push 1-1 (1-0).
Na een achterstand opgelopen voor rust, duurde het tot in de slotfase voor Push hier iets aan kon doen. Thijmen Bantje maakte de gelijkmaker, waarmee Push inmiddels wel in de top vijf staat.

EERSTE KLASSE B
Warande - Etten-Leur 0-2 (0-0).
Vooraf was het contrast tussen de beide streekgenoten groot. Etten-Leur dat ongeslagen eerste staat met een ploeg waar inmiddels de nodige ervaring aanwezig is, terwijl Warande het moet doen met een selectie met een gemiddelde leeftijd rond de negentien. Dat niet alleen, dit seizoen werd al na vijf wedstrijden afscheid genomen van de pas aangetrokken coach Gerard Alblas. En daarmee heeft Tim Brekelmans het maar druk. Al een maand doet hij naast de vrouwen ook de mannen tijdelijk erbij. Komende week zal er bij de mannenploeg een andere coach moeten worden gezocht, al zal een definitieve oplossing waarschijnlijk pas in de winter volgen.

Etten-Leur wilde wel, maar ook Warande speelde onbevangen op de aanval. Beide teams kregen snel een mogelijkheid, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Na rust was wederom Etten-Leur de gevaarlijkste ploeg. Aanvankelijk nog zonder succes, maar halverwege het derde kwart was het dan toch raak. Matthijs Bartelts sleepte een strafcorner hard en laag in de hoek voor 0-1. Drie minuten voor tijd kreeg Etten-Leur een strafbal toegekend na een fysieke actie in de cirkel. Aanvoerder Frank van de Wiel faalde niet en hij besliste de wedstrijd: 0-2.

Voor Van de Wiel leefde de derbysfeer vooraf wel. “Al kende ik vroeger veel jongens van Warande vanuit de jeugd, nu minder. We haalden niet ons niveau, iedereen wilde juist te graag. We hadden het eerder moeten beslissen, maar ik ben blij met drie punten. We staan nog steeds bovenaan.”

TWEEDE KLASSE B
Groen-Geel - Pelikaan 6-1 (4-0).
Doelpunt Pelikaan: Daan Elshout.

DERDE KLASSE B
Feijenoord - Tempo 2-2 (2-1).
Doelpunt Tempo: Nick Matthijs (2).

VROUWEN

OVERGANGSKLASSE A
Leiden - Breda 1-0 (0-0).
Breda speelde voor rust nog aardig en had ook kansen, maar zakte erna helemaal in. Een nederlaag kon niet worden afgewend.

Zwolle - Push 2-3 (1-1).
Maartje Pierik, Sophie van Nieuwamerongen en Freeke van Dongen waren trefzeker in Zwolle en dat bleek genoeg. De ploeg moest wel diep gaan voor de winst.

EERSTE KLASSE B
Zoetermeer - Zwart-Wit 4-1 (3-0).
In de tweede helft gaf een rake strafcorner van Marre van Poppel nog even hoop, maar teveel speelsters gaven niet thuis, waardoor de punten voor de thuisclub waren.

Warande - DES 3-1 (1-0).
Warande was niet groots, maar won wel verdiend via Zara-Lee Wang, Bobbie de Haan en Isa de Groot.

Craeyenhout - Etten-Leur 2-2 (1-0).
Op bezoek bij een echte damesclub kwam Etten-Leur snel op achterstand, wat de ploeg wel wakker schudde. Het nam het initiatief over en Etten-Leur speelde een sterke tweede helft. Jantien Flapper en Chris Snepvangers zorgden voor een voorsprong, waarna het snel weer 2-2 werd. Een fysieke slotfase volgde, maar gescoord werd er niet meer.

TWEEDE KLASSE B
Dordrecht - Pelikaan 1-2 (0-1).
Doelpunt Pelikaan: Sophie Vromans (2 strafcorners).