Volledig scherm

Etten-Leur lijdt eerste verlies, nipte zege Breda en Push

HOCKEY - De hockeysters van Etten-Leur hebben de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Voorschoten was Forescate te sterk, waardoor op doelsaldo deze ploeg nu eerste staat. De Etten-Leurse mannen wisten bij Klein Zwitserland niet te stunten. De mannen van zowel Breda als Push hebben met minimaal verschil hun thuisduel gewonnen van sterke tegenstanders. De vrouwenploeg van Push verging het minder, een voorsprong uit de eerste helft werd na rust geheel uit handen gegeven, waardoor

Union er met de punten vandoor ging.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
Zwart-Wit - Venlo 3-3 (2-2).
Zwart-Wit had zeer goede zaken kunnen doen tegen de ploeg waar het voor de zomer in de play-offs al tegen speelde. Het kreeg de meeste kansen, maar uiteindelijk moest met een gelijkspel genoegen worden genomen. Jules Verbeek, Twan van Ginneken en Pepijn van Baal scoorden voor Zwart-Wit.

OVERGANGSKLASSE B
Breda - Groningen 1-0 (1-0).
Bart Naber zette na een aarzelend begin Breda voor rust op voorsprong, maar viel hierna met een hamstring-blessure uit. Het is afwachten hoe lang het herstel gaat duren, maar wellicht komt de kraker zondag tegen Push te vroeg. Bij 1-0 zou het blijven, na
rust zette Groningen veel druk, maar Breda hield het doel schoon.
Push - Zwolle 1-0 (0-0).
Push domineerde voor rust, maar verzuimde te scoren. Na de hervatting benutte Christiaan Teeuwen een strafcorner en deze bleek beslissend. De winst was verdiend, Push pakt door een gelijkspel van Victoria de koppositie weer terug en is als enige in deze
poule nog ongeslagen.

Eerste klasse B
HCKZ – Etten-Leur 5-0 (3-0).
Bij de topclub van weleer hoopte Etten-Leur op een stunt, maar de ongenaakbare koploper besliste het duel al vroeg in zijn voordeel. Klein Zwitserland maakte er vijf, waarvan drie strafcorners en Etten-Leur wist in het vervolg ook de eer in Den Haag niet meer te redden.

Eerste klasse C
Warande - Weert 3-4 (2-2).
Zoals vaker dit seizoen kreeg Warande de treffers te gemakkelijk tegen en het fysiek sterke Weert kon dan ook de drie punten mee naar Limburg nemen. Thomas Hoogvliet, Martijn Zander en Teun de Pont scoorden voor Warande, maar het was niet genoeg ondanks dat de kansen op meer er zeker waren.

Derde klasse D
Prinsenbeek-Pelikaan 6-1 (1-1).

Vierde klasse A
Zevenbergen – Liberty 1-1 (0-0).
Tempo - Bommelerwaard 3-2 (3-0).


VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
Push - Union 1-2 (1-0).
Push verdiende meer, maar verzuimde vooral voor de pauze om meer te scoren buiten de treffer van Sabine Postma-Mol. Na de pauze bleken de gasten effectief, al zaten enkele arbitrale beslissingen voor Push ook niet mee.

Eerste klasse B
Zwart-Wit - DSHC 1-0 (1-0).
Ook de vrouwen van Zwart-Wit hadden aan de Galderseweg aan slechts één doelpunt genoeg voor drie punten. Voor rust maakte Maxime in het Veld er 1-0 van uit een cornervariant. Zwart-Wit verzuimde verder uit te lopen, waardoor het na rust spannend werd.
Een goede redding in de slotminuut van keepster Arantxa Alfaro Barea voorkwam de gelijkmaker.

Tweede klasse B
Forescate – Etten-Leur 3-1 (1-0).
De thuisclub begon een stuk feller aan de eerste helft en kwam hierin op voorsprong. Na de pauze wilde Etten-Leur wel, maar de doelpunten tegen vielen te makkelijk. Lobke van Nistelrooij scoorde nog in de slotfase, maar te laat.

Derde klasse B
Rapide – Zevenbergen 6-0 (2-0).
Pelikaan - Liberty 2-1 (0-1).

Vierde klasse F
Walcheren - Tempo 6-0 (2-0).