Volledig scherm

Etten-Leur handhaaft koppositie na winst

HOCKEY - De hockeyvrouwen van Etten-Leur blijven aan kop in de tweede klasse B na een verdiende thuiszege op Berkel en Rodenrijs. De mannen speelden gelijk bij Roomburg en kunnen met een goed gevoel alvast de winterstop in nadat vorige week al knap was gewonnen tegen een hoger geklasseerde ploeg.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
HDM - Zwart-Wit 7-1 (5-1).
In Den Haag kreeg Zwart-Wit bij de 3-1 van Daan van den Nosterum even hoop, maar deze vervloog snel. De ploeg speelde geen goede wedstrijd.

OVERGANGSKLASSE B
Breda - Alkmaar 3-1 (1-0).
Breda won dik verdiend van de hekkensluiter via Ruben van Dam en tweemaal Niels Swinkels. De ploeg passeert Push en sluit als derde 2016 af.

EERSTE KLASSE B
Roomburg - Etten-Leur 2-2 (0-0).
In een winderig Leiden werd door beide teams in de eerste helft niet gescoord. Ook na de pauze duurde het lang, pas in het laatste kwartier vielen de doelpunten. Bas van Nistelrooij en Jules Vugts bogen een achterstand om tot 1-2, maar in de slotfase kwam
Roomburg alsnog langszij.

EERSTE KLASSE C
Warande - HCAS 1-2 (1-2).
Warande blijft tiende ondanks het verlies. Teun de Pont maakte uit een strafcorner snel 1-0, waarna de gasten dit ombogen. Hierna wist Warande niet meer te scoren.

DERDE KLASSE D
DDHC - Pelikaan 4-2 (3-1).

VIERDE KLASSE A
Vlijmen - Zevenbergen 3-5 (1-1).
Berlicum - Tempo 1-3 (0-1).


VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
Push - EHV 10-1 (5-1).
Push was sterker en scoorde er lustig op los door Kiki van der Kreek (3x), Sabine Postma (3x), Pien Beesems, Rozemarijn Tiebout, Sophie van Nieuwamerongen en Fee Schreuder.

EERSTE KLASSE B
Schiedam - Breda 2-1 (0-0).
Kort na rust was Schiedam tweemaal uiterst effectief. Amber de Visser maakte er 2-1 van, maar verder kwam Breda niet.

TWEEDE KLASSE B
Etten-Leur - Berkel en Rodenrijs 3-1 (1-1).
De wedstrijd was niet sprankelend, maar Etten-Leur deed wat het moest doen namelijk winnen. Na de pauze lukte ook het afmaken van de kansen een stuk beter. Lobke van Nistelrooij maakte alle drie de treffers namens haar team.

DERDE KLASSE B
Zevenbergen - Prinsenbeek Afgelast.
De coach van Zevenbergen was duidelijk: "De doelen waaiden weg, toen hield het op." Zevenbergen haalt waarschijnlijk op 4 december deze streekderby in.

Spijkenisse - Pelikaan 4-0 (1-0).

VIERDE KLASSE F
Gilze-Rijen - Tempo 5-3 (2-0).