Volledig scherm
Dick Jaspers, hier in actie tijdens het door hem gewonnen Kersttoernooi in Zundert afgelopen december, beleefde volgens een eigen zeggen ‘een druk, maar succesvol weekend'. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

En nog maar eens een zilveren plak voor Dick Jaspers

Dick Jaspers heeft zijn toch al niet onaanzienlijke prijzenkast zondag aangevuld met nog maar eens een prijs. De Willebrordse biljarter (53) pakte op het WK driebanden voor landenteams samen met zijn teamgenoot Raimond Burgman de zilveren medaille.

Het Nederlandse koppel verloor in de finale van Turken Lütfi Cenet en Murat Naci Coklu: 40-22 in 17 beurten. Met de verloren eindstrijd verzuimden Jaspers en Burgman om de kroon te zetten op een sterk gespeeld toernooi in het Duitse Viersen.

Halve finale

Eerder op de dag waren de twee Nederlanders in de halve finale nog te sterk voor de Belgen Eddy Merckx en Frédéric Caudron: 40-37 in 26 beurten. In die partij haalden Jaspers en Burgman een 17-0-achterstand na 8 beurten op.

In de andere halve eindstrijd versloeg het Turkse koppel in een minstens zo spannende thriller de uittredende wereldkampioen Zuid-Korea (Haeng Jik Kim en Jae-Ho Cho): 40-39 in 20 beurten.

Ereburger

De zilveren WK-medaille was voor Jaspers zijn tweede prijs van dit weekend. Zaterdag werd de Willebrorder op het provinciehuis in Den Bosch samen met kickbokser Rico Verhoeven nog onderscheiden als ereburger van Brabant. ,,Het was een druk, maar succesvol weekend", concludeerde Jaspers zondagavond.