Volledig scherm
Colin Bekers (hier op archiefbeeld). © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Eclatante zege Colin Bekers; records sneuvelen bij TOF-cross

Van de vier afstanden van de populaire TOF-cross werden er drie sneller afgelegd dan ooit. Ook het recordaantal deelnemers werd stevig bijgesteld in positieve zin. In totaal liepen bijna 400 mensen mee in en om Hoeve Galderzicht. Colin Bekers (Scorpio) uit Teteringen sloot zijn loopjaar af met een eclatante zege op de acht kilometer. Hij bleef Timo de Geus en Ulvenhouter Pieter Cappon ver voor. Zijn eindtijd van 27,47 minuten was zelfs zes tellen sneller dan zijn eigen in 2017 gelopen record. 

Bij de vrouwen op de langste afstand was de finish zeer spectaculair. Anne Zijderveld won, maar het had geen drie meter langer moeten zijn. De sterk opkomende Juriena de Vries vloog op slechts enkele meters ook al over de finish. 

De eerste start van de dag, de vier kilometer, trok 175 deelnemers. Bij de mannen won Lars Gerritsen (Passaat) ook al in een nieuw record. Hij bleef met 12,45 minuten de talentvolle Stan Schipperen (Scorpio) voor. Michiel van Nispen (Sprint) pakte de laatste podiumplaats. 

Bij de vrouwen verbeterde Sabine van de Reijt na twee jaar inactiviteit op crossgebied het record. Ze verbeterde de toptijd van Marjon van Oudenaarden met veertien tellen. Bieke Schipperen (Scorpio) nestelde zich als talentvolle junior tussen de voormalige toploopsters Van de Reijt en Lesley van Miert.