Volledig scherm
Sandra Laros op weg naar de winst. © BN DeStem

Echtpaar Laros snel in eigen Kaaienloop: ‘Kunnen nog goed meekomen’

Oosterhouter Marcel Laros van Scorpio won net niet de vijf kilometer bij de Kaaienloop. In een startveld van 450 lopers was favoriet Lauran Beijens uit Riel was met 15,40 minuten net iets te sterk. 

Beijens is twintig jaar jonger dan de razendsnelle master uit Oosterhout. Niet alleen de eindtijd van 15,48 minuten van Laros spreekt tot de verbeelding, zijn 1000 meter eerder in de week doet dat nog veel meer. In Barendrecht bracht hij een sublieme 2.40,61 minuten op de klok. Beijens had respect voor zijn oudere concurrent. ,,Ik loop hier ruim mijn snelste tijd ooit. Als dat niet gelukt was, had ik het afgelegd tegen Marcel.”

Hoofdnummer 

Bij de vrouwen op dit hoofdnummer was Ciska Hensen (DAK) de snelste. Samen met de eveneens bij de vrouwen-45 lopende Loes Verstappen hield ze alle jongere loopsters met 19,20 minuten achter zich. Verstappen volgde opvallend goed en bracht 19,35 minuten op de finishklok. Elke Wouters (Sprint) en Dyanne Verpaalen (Spiridon) volgden ook nog binnen de 20 minuten. Op de 10 kilometer ging de zege naar Corné van Oirschot. De loper van TRR was met 35,53 minuten vijftig meter eerder over de eindstreep dan Oosterhouter Jeroen Stassen. 

Snelste vrouw werd Sandra Laros. ,,Ik wil een lekkere soepele trainingsloop afwerken”, vertelde ze voor de start. Via een passage van 21 minuten halverwege kwam ze na 42,46 minuten over de streep. Haar beloning was naast een ‘Kaai’ ook het versterken van de familie-eer. ,,Onze kinderen lopen op dit moment echt waanzinnig hard, maar ook Marcel en ik kunnen nog goed meekomen.” 

Veelvraten

Echte veelvraten waren zaterdagavond Peter van Zundert en Marianne Bom. Zij wonnen de 10 Engelse Mijl, een race waarvoor alle drie afstanden achtereen afgelegd moesten worden. De grootste tevredenheid was er bij Gerard van Eijnatten. De voorzitter van de organisatie zag zijn evenement voor het eerst door de grens van duizend deelnemers schieten.