Volledig scherm
Peter Remie op de training bij Unitas'30. © Else Loof/Pix4Profs

Droomstart voor Peter Remie bij Baardwijk

WAALWIJK - Peter Remie is de man die Baardwijk dit seizoen moet behouden voor de tweede klasse. Hij is de opvolger van Hans Richters, die opstapte.

Negen wedstrijden gespeeld, vijf luttele punten bij elkaar gesprokkeld. Dus stond Unitas'30 uit Etten-Leur stijf onderaan in de derde klasse A. Dan kun je als trainer er bijna op wachten dat je de wacht wordt aangezegd, al heb je een mooie staat van dienst opgebouwd bij diezelfde club: twee seizoenen op de rij de finale van de nacompetitie gehaald. Op 3 november kreeg Peter Remie van het bestuur te horen dat van zijn diensten geen gebruik meer zouden worden gemaakt.

De voormalige voetballer van NAC hoeft niet tot de zomer met zijn duimen te draaien alvorens aan de slag te gaan bij Victoria'03 in Oudenbosch. Begin januari hing Baardwijk aan de lijn. Bij de tweedeklasser in Waalwijk was Hans Richters opgestapt, omdat hij niet meer het volle vertrouwen genoot van zijn selectie.

Remie hoefde er niet lang over na te denken. ,,Elke zondagmiddag in de IKEA rondhangen, dat is niks voor mij. Ik ben een voetbaldier, wil op het trainingsveld staan en op zondagmiddag in de dug-out zitten.''

Menig andere trainer zou net wat meer de tijd hebben genomen, gewikt en gewogen. Immers, dat Richters van het toneel is verdwenen, heeft niks met resultaten te maken, maar met een gebrek aan vertrouwen van een deel van de selectie. ,,Natuurlijk heb ik navraag gedaan, maar ik was er voor mezelf al snel uit. Wat er gebeurd is met de andere trainer, is gebeurd. We beginnen met een schone lei. Ik heb mijn eigen aanpak, dat is ook verfrissend, denk ik.''

En ook: ,,Haantjes heb je overal. Als ze er maar rekening mee houden dat ik van de discipline ben.''

Zon brengt Remie
Remie kwam in het vizier bij Baardwijk toen de club begin januari naar de Spaanse zon was gereisd voor een trainingskamp van een kleine week. Ad Mouwen verzorgde een paar keer de oefenstof. ,,Ad is een goede maat van me'', zegt Remie. ,,Dus die kwam met mijn naam op de proppen.''

Remie is een echte NAC'er, is al 33 jaar lid van die club. Hij speelde tien jaar met het eerste in de eredivisie, daarna was hij tien jaar jeugdtrainer. Toen zijn contract niet werd verlengd, tekende hij bij JEKA. ,,In de winterstop was ik nog vrij, kwam ik bij Oisterwijk terecht. Die club stond er beroerd voor, we hebben ons toch gered.''

Remie staat bij Baardwijk voor dezelfde opdracht: ervoor zorgen dat de geel-zwarten nog een seizoen kunnen doorbrengen in de tweede klasse. ,,Ik heb begrepen dat het een unicum zou zijn'', aldus de Bredanaar. ,,Baardwijk heeft maar één keer eerder in de tweede klasse gespeeld. Dat werd geen succes, ze vlogen er meteen uit."

De vuurdoop afgelopen zondag pakte echter goed uit: 1-0 winst op Schijndel. Remie trof het wel met de tegenstander: Schijndel staat er beroerd voor. Toch was hij er allerminst zeker van dat zijn ploeg wel eventjes zou winnen. Bij Baardwijk, dat de huidige Veerse Boys-coach Emiel Heefer als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen heeft gecontracteerd, ontbraken nogal wat vaste waarden.

Een meevaller was ook dat Schijndel al na drie minuten een penalty niet verzilverde. Doelman Patrick Coenen behoedde de thuisclub voor een achterstand. “Patrick heeft ons ook in de slotfase met een paar prachtige reddingen er doorheen gesleept”, zag Remie. “Maar voor die die tijd hadden we de wedstrijd al lang kunnen beslissen.”

Bij Victoria’03 in Oudenbosch, waar hij volgende seizoen aan de slag gaat, kunnen ze gerust zijn: Remie is het winnen nog niet verleerd.