Joris heeft zijn A-status bij het NOC*NSF verloren na foute wissel tijdens de Olympische Spelen van Tokio . De vader van Joris gaat hem nu steunen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris heeft zijn A-status bij het NOC*NSF verloren na foute wissel tijdens de Olympische Spelen van Tokio . De vader van Joris gaat hem nu steunen. © Raphael Drent

Door een fout van Churandy Martina verloor Joris van Gool zijn A-status: ‘Hij is altijd mijn voorbeeld geweest, dat verandert niet na een fout’

InterviewDoor een foutje van good old Churandy Martina op de Olympische Spelen, verloor de Rijense sprinter Joris van Gool zijn A-status. Hoe nu verder? Een verhaal over vergeving, aanpakken, familie, sponsors, geld, procenten, optimaliseren en geloof houden in jezelf.

  1. SCO pakt eerste periodetitel na zege op DVVC
    PREMIUM
    ZATERDAG 4D

    SCO pakt eerste periodeti­tel na zege op DVVC

    SCO is winnaar geworden van de eerste periodetitel door met 1-2 te winnen van DVVC. De ploeg uit Oosterhout had hiervoor de troeven niet in eigen hand, maar was afhankelijk van het resultaat van RFC tegen GSC/ODS. RFC voerde immers de ranglijst aan met een punt voorsprong op SCO. Maar het team van Stefan Brok kwam tegen GSC/ODS niet verder dan 2-2 en moest daardoor de eerste prijs van het seizoen aan de Oosterhoutse concurrent laten.