Volledig scherm
Caitlin Dijkstra. © Jean Pierre Reijnen

Dijkstra plaatst zich met Oranje vrouwen onder 19 voor EK

De Oranje vrouwen onder 19 hebben zich geplaatst voor het EK dat komende zomer in Zwitserland wordt gehouden. Onder aanvoering van Caitlin Dijkstra wonnen de vrouwen dinsdag met 6-0 in en tegen Hongarije. 

De jonge Oranjeleeuwinnen speelden eerder dit kwalificatietoernooi tegen Slovenië (6-0 winst) en Zweden (1-1 gelijkspel). Aangezien Zweden ook de overige wedstrijden won, was het doelsaldo bepalend voor plaatsing. „Wij waren heel de wedstrijd beter. Ondanks dat we de eerste helft genoeg kansen creëerden ging de bal er niet in”, reageerde Dijkstra na afloop, „in de tweede helft hebben we doelpunten wel gemaakt.” 

Na de wedstrijd bleek het doelsaldo van Nederland veel beter dan het doelsaldo van de Zweedse vrouwen, waardoor plaatsing een feit was. „Ja, een ticket voor het EK, goed gevoel”, reageerde Dijkstra enthousiast.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpuntrijk gelijkspel bij Tempo
    hockey

    Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpunt­rijk gelijkspel bij Tempo

    De vrouwen van hockeyclub Breda hebben in de eerste klasse B tegen streekgenoot Warande hun eerste nederlaag geleden. Op eigen veld werd het 0-2. De mannen van Breda en Zwart-Wit kwamen tot winst. De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben hun eerste zege beet van 2019, waarmee ze in het spoor blijven van de bovenste twee plaatsen. De mannen verloren jammerlijk in en tegen Rijswijk.