'Die rematch, daar moeten we bij zijn!'

OBERHAUSEN – Kickboksvrienden Jim Snellen (18) en Tijmen Bossers (19) hebben zaterdag een ‘geweldige’ avond beleefd in Oberhausen. De twee Rico Verhoeven-fans zagen hun favoriet winnen van Badr Hari. “Het was super vet!”

De twee zaten al rond 17.30 uur op hun plaats in de arena. “Daar heerste een gespannen sfeer. Zo hoorde je de fans fan Rico Verhoeven, dan weer die van Badr Hari”, vertelde Snellen. “Er gaat zeker een hoop adrenaline door je lijf, vooral bij de opkomst van die twee”, vervolgde Bossers. “Kippenvel”, aldus Snellen.

De twee zaten op de tribune, wat hoger. “Ik ben wel blij dat we bovenin zaten”, vond Snellen. “Die fans van Badr die nog voor de wedstrijd bij de ring stonden te dringen, het was echt een chaos. De rest van de zaal liet wel horen dat ze dat niet konden waarderen.” Bossers: “En voor, tijdens en na de partij waren er een stuk of vier, vijf opstootjes. Echt zonde.” Snellen: “Wij hebben na de partij nog lang staan wachten. Gelukkig zaten we er een stukje vandaan en hebben we er geen last van gehad.”

Vanaf hun plek zagen de twee dat het gevecht waar zij zo lang naar hadden uitgekeken amper twee ronden duurde. “Het was een mooie pot”, vond Bossers. “Maar toen kwam die armbreuk, dat was jammer”, aldus Snellen. “Gewonnen is gewonnen, maar ik denk dat niemand op zo’n manier wil winnen. Je kunt niet zeggen dat hij nu bewezen heeft dat ‘ie de beste is.”

Verhoeven en Hari lieten al doorschemeren, vanwege het onverwachte eind van de partij (de armbreuk), dat een rematch in de lijn der verwachting ligt. Bossers: “Toen we naar buiten liepen zeiden we meteen tegen elkaar: als die rematch er komt, dan gaan we weer. Daar moeten we weer bij zijn. Het was echt gaaf. Ik heb wel een paar filmpjes gemaakt, maar daar ben ik op een gegeven moment maar mee gestopt. Ik wilde het in het echt zien, de filmpjes zie ik wel op tv.”

Rematch of niet, de fans van Rico Verhoeven zijn blij met zijn overwinning. Rico Verhoeven deelde een video van zijn thuiskomst zondag in Halsteren op Facebook. Tientallen fans stonden hem op te wachten.

In sportschool Fight4victory in Breda keken kickboksfans gezamenlijk op groot scherm naar de wedstrijd.