Volledig scherm
Dick Jaspers, hier eerder dit jaar in actie bij de nationale bekerfinale driebanden in Oosterhout, was ook in Hurghada de sterkste. © Johan Wouters / Pix4Profs

Dick Jaspers wint World Cup toernooi in Hurghada en wordt nieuwe nummer een van de wereld

Dick Jaspers heeft zaterdag het laatste wereldbekertoernooi driebanden van 2018 op zijn naam geschreven. De Willebrordse biljarter was in het Egyptische Hurghada in de finale te sterk voor de Belg Frederic Caudron: 40-34 in 21 beurten.

Eerder op de dag had Jaspers in de halve finales de Zuid-Koreaan Haeng Jik Kim uitgeschakeld in een thriller.  De Aziaat boog met 40-39 na 22 beurten.

Ook Caudron won zijn halve eindstrijd met het kleinste verschil: 40-39 tegen de Turk Semih Sayginer. De Waal had daar 17 beurten voor nodig.

Kroon

Voor Jaspers was de toernooiwinst in Hurghada de kroon op een erg sterk biljartjaar 2018. Hij veroverde dit jaar zijn vierde wereldtitel driebanden, vestigde een nieuw wereldrecord kortste partij (4 beurten) en won in het voorjaar ook al het wereldbekertoernooi in Blankenberge.

De eindzege in de wereldbekercyclus is voor Caudron, die al voor het toernooi in Hurghada zeker was van de eindwinst. Jaspers eindigt op de tweede plaats. Door zijn zege in de Egyptische badplaats neemt Jaspers echter wel de eerste plaats op de wereldranglijst van de Belg over.