Volledig scherm
Dick Jaspers, hier in actie bij het Kersttoernooi driebanden in Zundert van vorig jaar, blijft voorlopig steken op vier wereldtitels. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Dick Jaspers uitgeschakeld op WK driebanden

Dick Jaspers is vrijdag uitgeschakeld op het WK driebanden in Denemarken. De Willebrordse titelverdediger verloor vrijdagmiddag in de achtste finales met 40-29 in 20 beurten van de Turk Semih Saygniner.

Jaspers kende een bliksemstart in de partij en leidde na 3 beurten al met 16-0. Sayginer gaf echter geen krimp en sloot met een serie van 10 weer aan op 20-21. Tot 28-28 ging het gelijk op, waarna de Turk in de slotfase ruim de baas bleef over Jaspers. 

,,Ik was het kwijt", zei de Willebrorder die in zijn laatste 6 beurten maar 1 punt wist te maken.  De 54-jarige driebander reageerde laconiek op het verlies van zijn wereldtitel. ,,Je weet dat je die vroeg of laat af moet geven.”

Barry van Beers

Jaspers had in het Deense Randers voor de vijfde keer in zijn biljartloopbaan wereldkampioen driebanden kunnen worden. Hij greep de titel eerder in 2000, 2004, 2011 en 2018.

Naast Jaspers deed er nog 1 andere Nederlander mee aan het WK in Denemarken: Barry van Beers uit Rijsbergen, die eerder deze week sneuvelde in de poulefase.