Volledig scherm
Dick Jaspers © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Dick Jaspers strandt in kwartfinale wereldbeker Veghel

Dick Jaspers is na een spannende partij gestrand in de kwartfinale van het wereldbekertoernooi driebanden in het Brabantse Veghel. De regerend wereldkampioen verloor van de Turkse biljarter Lütfi Cenet: 40-30.

Jaspers moest toezien hoe zijn opponent uitliep naar een voorsprong van 19-1. De 54-jarige Jaspers kwam vervolgens knap terug tot 19-20. Daarna was het sprokkelen van puntjes en misten beide biljarters enkele caramboles. Cenet maakte bij 30-30 een serie van 7 en kon vervolgens na een misser van Jaspers uitlopen naar 39-30. Met het laatste punt schakelde hij de nummer één van de wereld uit. ,,Bij de stand 30-30 maakte ik een kardinale fout”, zegt Jaspers. “Die werd met een serie van zeven goed afgestraft. Het is toch al een aparte dag, want alle drie oud-wereldkampioenen liggen er uit.”

Veghel opent de laatste serie van drie wereldbekertoernooien. Guri (Zuid-Korea) en Sharm-el-Sheikh (Egypte) volgen nog. De laatste keer dat in Nederland een wereldbeker driebanden werd gehouden, was in 2009 in het Zeeuwse Sluiskil.