Volledig scherm
Dick Jaspers blijft wel eerste op de wereldranglijst. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Dick Jaspers snel klaar in Zuid-Korea

Voor Dick Jaspers zit de World Cup driebanden in Zuid-Korea er al na een dag op. De wereldkampioen sneuvelde vrijdag in de poulewedstrijden.

Weer die dekselse Lütfi Cenet. Bij de World Cup in Veghel, twee weken geleden, zat de 39-jarige Turk Dick Jaspers al dwars. En ook vrijdag in Guri lichtte Cenet de Willebrordse wereldkampioen pootje. Na 22 beurten stond er 32-40 op het Koreaanse scorebord. In Turks voordeel wel te verstaan.

Het betekende de tweede nederlaag voor Jaspers die eerder op de dag ook zijn openingswedstrijd van het Zuid-Koreaanse wereldbekertoernooi verloren had. Toen boog de 54-jarige wereldranglijstaanvoerder met 33-40 in 15 beurten voor Antonio Montes. Ook de Spaanse coming man had zich twee weken geleden in Veghel al laten zien door daar de halve finales te halen.

Zwaar

Toch wilde Jaspers zijn vroegtijdige uitschakeling gisteren niet wijten aan een zware loting. ,,Alle poules zijn zwaar. Het niveau hier ligt gewoon heel hoog. Dat zie je wel aan de uitschakeling van Zanetti, Blomdahl en Sayginer, die ook niet door de poulefase gekomen zijn.”

Na zijn nederlagen tegen Montes en Cenet had Jaspers gisteren in zijn laatste poulewedstrijd tegen de Colombiaan Pedro Gonzalez nog een waterkansje om zich te kwalificeren. Hij won die partij met 40-28 in 19 beurten, maar dat was uiteindelijk niet genoeg om door te gaan. ,,Natuurlijk is het een teleurstelling om er zo vroeg in het toernooi uit te gaan. Ik wil toch altijd minimaal de poule overleven. Maar ik heb een moyenne van 1,9 gespeeld en dat is toch een goed niveau.”

Ondanks zijn vroege einde bij het Koreaanse werelldbekertoernooi blijft Jaspers wel eerste op de wereldranglijst.