Dick Jaspers, hier op archiefbeeld in actie bij het Kersttoernooi in Zundert, moest zich in Antalya tevreden stellen met het zilver.
Volledig scherm
Dick Jaspers, hier op archiefbeeld in actie bij het Kersttoernooi in Zundert, moest zich in Antalya tevreden stellen met het zilver. © Pix4Profs/René Schotanus

Dick Jaspers pakt naast de winst in de eerste World Cup driebanden van 2020

Dick Jaspers is er niet in geslaagd om de eerste World Cup driebanden van 2020 naar zich toe te trekken. De 54-jarige wereldranglijstaanvoerder uit Sint Willebrord verloor zondag in het Turkse Antalya in de finale met 50-35 in 28 beurten van de Spanjaard Daniel Sanchez.

Halverwege de partij leidde Jaspers nog met 26-22, na 15 beurten. Sanchez kende echter een ijzersterk tweede deel van de wedstrijd. Jaspers blijft wel met een stevige voorsprong eerste op de wereldranglijst.

Knock-outfase

De Willebrorder raasde afgelopen weekend, op weg naar de finale, door de knock-outfase van het toernooi in Antalya. Zaterdag rekende hij eerst af met de Vietnamees Quyet Chien Tran: 50-20 in 15 beurten. Daarna moest in de kwartfinales een andere Vietnamees, Dinh Nai Ngo, eraan geloven: 50-11 in 13 beurten.

In de halve eindstrijd stuitte Jaspers zondag op de plaatselijke favoriet Murat Naci Coklu. Ook de Turk werd door hem met overtuigende cijfers opzij gezet: 50-23 in 19 beurten. In de finale kreeg Jaspers van Sanchez echter veel meer tegenstand. Te veel, zo bleek uiteindelijk voor de Willebrorder, die zich tevreden moest stellen met het zilver.