Volledig scherm
Nationale bekerfinale driebanden in De Bussel in Oosterhout, met hier Dick Jaspers in actie. Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

Dick Jaspers op tournee door Zuid-Korea: 'Het Koreaanse eten is moeilijk voor me'

Dick Jaspers maakt zich in Zuid-Korea op voor een twee weken durende tour. Te beginnen met de 3CC World Masters, een bijzonder innovatief toernooi in de biljartsport. Daarna volgt een reis door het Aziatische land om demonstraties te verzorgen.

Wat er zo bijzonder is aan de 3CC World Masters? De twee spelers die tegen elkaar spelen in een partij, krijgen in elke beurt dezelfde positie. Ze spelen de serie door tot ze missen. Donderdag speelt de Willebrorder zijn eerste wedstrijd. ,,Ik ben benieuwd of het aanslaat, want het is allemaal heel vernieuwend." 

Daarbij liegt het prijzengeld in het hartje van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul er niet om: voor de winnaar is maar liefst 34.000 euro weggelegd. Jaspers opent de 3CC World Masters, waaraan in totaal 24 spelers meedoen, donderdag in een poule met de mondiale toppers Jung-Han Heo en Tayfun Tasdemir. Het toernooi duurt tot en met zondag.

Belastend

Vervolgens reist Jaspers door om elders in Zuid-Korea demonstraties te verzorgen. ,,,Ik ga wat rondreizen en demonstraties geven, waarvoor ik ben uitgenodigd. Mooi hoor, zo’n trip hier, al is de hitte wel belastend. En het Koreaanse eten, altijd moeilijk voor me. Je moet eigenlijk gewoon duidelijk zijn en zeggen dat je niet alles lust. Maar goed, ik pas me aan."

Maar eerst zint Jaspers in Zuid-Korea op revanche op Tayfun Tasdemir, de man die hem in de World Cup van Porto snel uitschakelde. Dat doet de Willebrorder overigens in een nieuw outfit: zwart met oranje.