Dick Jaspers
Volledig scherm
Dick Jaspers © Ton Smilde

Dick Jaspers haalt flink uit bij NK driebanden

Dick Jaspers uit Sint-Willebrord heeft donderdagavond zijn kandidatuur gesteld voor zijn 21ste nationale titel driebanden. Hij had op de openingsdag van het NK in Berlicum maar 15 beurten nodig om zich te ontdoen van Frans van Schaik: 40-23. 

In deze poule was er ook winst voor Dongenaar Jack Wijnen, die Roland Uijtdewilligen uit Veldhoven: 40-32 in 32 beurten. Barry van Beers uit Rijsbergen is eveneens goed begonnen aan het NK. Hij won zijn eerste groepswedstrijd in 34 beurten met 40-23 van de Tilburgse debutant Volkan Cetin. Van Beers speelt de komende dagen nog tegen Raymund Schwertz en Raimond Burgman. Laatstgenoemde won de onderlinge twist met 40-32 in 32 beurten. De beste twee van elke poule gaan naar de kwartfinales. 

Verrassend

Eerder op de dag was Tilburger John Tijssens verrassend te sterk voor Hagenaar Jeffrey Jorissen (40-21/23) en  was Jean van Erp uit Heeswijk met  40-23 in 24 beurten te sterk voor Huub Wilkowski uit Sint-Michielsgestel. De enige vrouw in het gezelschap, Thérèse Klompenhouwer, moest diep buigen voor Martien van der Spoel: 13-40 in 29 beurten.