Volledig scherm
Vijf blijde meiden van WV Breda vieren de samen de titel van Denise Mertens (tweede van rechts) . V.l.n.r: Silke Blei, Britt de Grave, Mirre Knaven en Pem Hoefmans. © Ad Pertijs

Denise Mertens maakt op regiokampioenschap het karwei af voor WV Breda

Denise Mertens kon het amper geloven. In de vijf kilometer lange  slotronde van het (zuidelijk) regiokampioenschap wielrennen zag  de 15-jarige Bredase kans het jagende peloton voor te  blijven.  Met dank aan  haar ploeggenotes van WV Breda. Die frustreerden iedere poging om hun Denise terug te pakken.

En zo kon het gebeuren dat Mertens op de streep precies twintig meter overhield om juichend naar de titel van de drie zuidelijke provincies te rijden. Achter haar spurtten Bertie van der Nouweland uit Rijen naar de tweede plaats. Voor Maureen Arens uit Kruiningen. De andere meiden van WV Breda kwamen eveneens juichend over de streep.

,,We zagen Denise constant voor ons rijden", zo keek Britt de Grave terug op de finale. Overal waar het maar een beetje smal werd, zorgde zij en haar teamgenoten ervoor dat het tempo gedrukt werd. Mertens was één ronde voor het einde in de aanval gegaan als onderdeel van het ploegenspel. ‘Mooi dat Denise het op deze manier heeft kunnen afmaken', jubelde moeder Natascha Knaven van de club.