Volledig scherm
Demi Korevaar (8) bij Sliedrecht Sport © Chris Hendriks

Demi Korevaar naar Bundesligist USC Münster

Volleybalster Demi Korevaar vertrekt al na een seizoen landskampioen Sliedrecht Sport voor een avontuur in Duitsland. De middenaanvalster uit Prinsenbeek heeft een tweejarig contract getekend bij USC Münster.

Korevaar (19) speelde eerder voor Jong Oranje en debuteerde in mei voor het Nederlands A-team. Ze deed in Servië, Apeldoorn en China ervaring op met het Nederlands team. Bij USC Münster gaat ze werken met de Nederlandse coach Teun Buijs, vader van A-international Anne. Vorige week werd ook bekend dat Sarah van Aalen, spelverdeelster en teamgenoot bij Sliedrecht Sport, naar de subtopper in de eerste Bundesliga vertrekt.

In een reactie laat de 1.87 grote volleybalster weten uit te kijken naar een nieuw hoofdstuk in haar carrière. ,,Meer trainen in een grotere intensiviteit zie ik als grote uitdaging. En spelen in een sterke competitie”, zegt Korevaar. ,,We hebben Demi al langer in het vizier”, zegt Teun Buijs. ,,In oefenwedstrijden tegen Jong Oranje viel ze al op. Nu is ze zover om de volgende stap te zetten.”