Volledig scherm
Joeri Leijs is in de polders rond Hank op weg naar de tweede plaats bij de districtskampioenschappen tijdrijden voor beloften. foto Johan Wouters/het fotoburo

De generale repetitie voor het NK tijdrijden

Wielrennen - Tevreden stond hij bovenaan de Hankse dijk, de boomlange Joeri Leijs. De belofterenner uit Standdaarbuiten had zojuist op deze grauwe, kille avond een strakke race neergezet in de polders van de Biesbosch. Het bracht hem uiteindelijk op een tweede plek in zijn categorie bij de districtskampioenschappen tijdrijden in de regio Zuidwest.

Vijftien tellen achter winnaar Sjors Roosen. "Dit had ik niet verwacht", constateerde Leijs. "Ik had pas bij een meerdaagse in Berlijn een tijdrit gereden. Nou, dat liep toen echt voor geen meter. En nu ging het wel goed. Misschien ben ik iets te snel gestart, maar af en toe in de bochten op de dijkjes kon je de benen even rust gunnen."

Lees morgen meer in BN De Stem Sport of op de iPAd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
  PREMIUM

  De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

  Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.