Volledig scherm
© ANP

Darter Berry van Peer uit Sprundel bezig om 'Mighty Mike' op te volgen

SPRUNDEL - Berry van Peer heeft zich geplaatst voor de finale van het jeugd WK Darts. Daarmee treedt de darter uit Sprundel in de voetsporen van Michael van Gerwen, die ook twee keer in de finale stond. De beste darter van de wereld verloor beide finales.

Zijn grote voorbeeld wenst hem succes: "Je kan het niet slechter doen dan ik." De finale vindt plaats op 27 november en de tegenstander is Corey Cadbey. De Australiër versloeg Phil Taylor nog tijdens de Perth Darts Masters met 6-2.

Maar de West-Brabander maakt zich er niet druk over: "Ik zie iedere wedstrijd als een andere wedstrijd. Er is sowieso druk, het is toch een finale."

"Ik spreek Van Gerwen regelmatig", zegt Van Peer tegen Omroep Brabant. "Dan vraagt hij hoe het gaat en of ik nog vragen heb." De twee darters zitten in hetzelfde team en zien elkaar dus vaak.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.