Volledig scherm
Bekers wint Bels Lijntje © Wouter Schelvis

Colin Bekers vliegt over het Bels Lijntje

De moeder van Colin Bekers zag het als eerste. ,,Hij vliegt weer”, was haar commentaar aan de zijlijn van de 10 kilometer lange stratenloop Het Bels Lijntje. De wedstrijd van Gloria-Atletiek had in Bekers zaterdag de perfecte winnaar. 

Direct na het door starter Jan Blom geloste startschot vloog hij weg voor een lange solo. ,,Het was een solo zonder zwakke momenten, daar ben ik vooral blij mee”, vertelde de winnaar vlak nadat hij de eindstreep in 30,44 minuten was gepasseerd. ,,Het is een keer wat anders dan mijn thuiswedstrijd in Teteringen. Nu ga ik weer een stevig trainingsblok oppakken om sterk te zijn op 7 oktober tijdens de Singelloop.” 

Snelste vrouw in de straten van Baarle-Nassau werd Sanne van Helmond (Sprint). In de slotronde werd ze voorbijgestoken door Loes Verstappen. Dat gaf haar zoveel energie dat ze na het terugpakken van de Tilburgse ook meteen een nieuw record wist te lopen. Na 39,48 minuten greep ze de zege.

Volledig scherm
Bekers als eerste weg bij Bels Lijntje. © Wouter Schelvis
  1. Zwart-Wit dé hockeyploeg van Breda, vrouwen Pelikaan winterkampioen

    Zwart-Wit dé hockey­ploeg van Breda, vrouwen Pelikaan winterkam­pi­oen

    Zwart-Wit verslaat Push op eigen veld en kroont zich tijdelijk tot beste hockeyploeg van de stad. Milan van Baal is met twee goals uitblinker. De hockeysters van Pelikaan mogen zich officieus winterkampioen noemen na een 4-0 zege op Scoop Delft. Door nederlagen van directe concurrenten Rapide en Dopie, staat de jonge Roosendaalse vrouwenploeg drie punten los in de derde klasse B en heeft Pelikaan bovendien een veel beter doelsaldo.