Volledig scherm
Bekers wint Bels Lijntje © Wouter Schelvis

Colin Bekers vliegt over het Bels Lijntje

De moeder van Colin Bekers zag het als eerste. ,,Hij vliegt weer”, was haar commentaar aan de zijlijn van de 10 kilometer lange stratenloop Het Bels Lijntje. De wedstrijd van Gloria-Atletiek had in Bekers zaterdag de perfecte winnaar. 

Direct na het door starter Jan Blom geloste startschot vloog hij weg voor een lange solo. ,,Het was een solo zonder zwakke momenten, daar ben ik vooral blij mee”, vertelde de winnaar vlak nadat hij de eindstreep in 30,44 minuten was gepasseerd. ,,Het is een keer wat anders dan mijn thuiswedstrijd in Teteringen. Nu ga ik weer een stevig trainingsblok oppakken om sterk te zijn op 7 oktober tijdens de Singelloop.” 

Snelste vrouw in de straten van Baarle-Nassau werd Sanne van Helmond (Sprint). In de slotronde werd ze voorbijgestoken door Loes Verstappen. Dat gaf haar zoveel energie dat ze na het terugpakken van de Tilburgse ook meteen een nieuw record wist te lopen. Na 39,48 minuten greep ze de zege.

Volledig scherm
Bekers als eerste weg bij Bels Lijntje. © Wouter Schelvis
  1. Junior Fem van Empel wint vrouwencross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’
    finale topcompetitie veldrijden

    Junior Fem van Empel wint vrouwen­cross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’

    Fem van Empel heeft zondag met groot verschil in Huijbergen de finale van de topcompetitie veldrijden gewonnen. Op het zware parkoers over de Nootjesberg en het Tiestenduin ging de junior uit Sint Michielsgestel samen met Maaike de Heij de slotronde in. Een aflopende ketting bij laatstgenoemde elitenrenster maakte op de Nootjesberg aan alle spanning een einde.