Volledig scherm
Johan de Koning op de atletiekbaan van AV Sprint: "Het geeft wel een heel goed gevoel, dat voor de sportredactie van BN DeStem ook de motivaties van de stemmers meespeelden en dat er daarom voor mij gekozen is." foto rené schotanus/pix4profs

Clubheld BN DeStem De Koning grijpt naast hoofdprijs maar is tevreden

ZEIST - Clubheld van BN DeStem pakt naast de tien mille voor zijn club, maar is toch tevreden.

Van teleurstelling was geen sprake bij de delegatie van atletiekvereniging Sprint die woensdag was afgereisd naar de KNVB Campus in Zeist. "Het was al een hele ervaring om hier te zijn, tussen alleen maar winnaars”, glunderde Johan de Koning.

Een week geleden werd de 70-jarige vrijwilliger van de Bredase atletiekclub uitgeroepen tot clubheld van BN DeStem. Dat kwam hem op een trip naar Zeist te staan, samen met de clubhelden van veertien andere kranten.

Daaruit koos een jury, bestaande uit olympisch turnkampioene Sanne Wevers, oud-voetballer John de Wolf en AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis, de clubheld van de amateursport 2016. Die titel ging naar Geert-Jan van Dijken van de Utrechtse tennisclub ULTC Iduna, die de clubheldenverkiezing bij AD Utrechts Nieuwsblad gewonnen had.

De Koning zag de uitverkiezing van Van Dijken met een glimlach aan. "Natuurlijk was het mooi geweest om hier die 10.000 euro voor Sprint binnen te halen, maar het feit dat ik hierheen mocht vond ik al heel bijzonder. Als je ziet hoeveel reacties en succeswensen ik vandaag nog op mijn telefoon gekregen hebben, de hele dag lang, dat is bijna niet te geloven. Ja, dat heeft me heel goed gedaan, dat zoveel mensen met mij en mijn club begaan waren”, aldus De Koning.

Net als de veertien andere regionale clubhelden die gisteravond naast de hoofdprijs pakten, verdiende hij toch nog 400 euro voor zijn club.

Bij de clubheldenverkiezing werden bij de vijftien aangesloten kranten uiteindelijk 216.000 stemmen uitgebracht op meer dan 11.000 kandidaten.