Winnaar Christ Donders gaat juichend als eerste over de streep tijdens Rondje Rijen.
Volledig scherm
Winnaar Christ Donders gaat juichend als eerste over de streep tijdens Rondje Rijen. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Christ Donders troeft Ahmed Abubakar af en wint Rondje Rijen

Christ Donders heeft het Rondje Rijen op zijn naam weten te zetten. Met meer deelnemers dan in 2018 toonde de organisatie zich tevreden. De lopers waren vooral te spreken over het mooie groene rondje in het buitengebied. Een snelle omloop waar ook vier handbikers op konden acteren.

Christ Donders (48) en Ahmed Abubakar (22) passeerden halverwege na exact 17 minuten. Donders, uitkomend bij de masters, hield zijn tempo ondanks de harde wind goed vast en finishte als eerste overall na 34,19 minuten. Exact een minuut later kon ook de man uit Drunen juichen. Hij werd eerste senior en mocht na de race ook de bovenste trede van het ereschavot opstappen. Daarna duurde het lang voor dat de concurrentie binnenliep.

Donders was snel hersteld van zijn loop. Dronk wel opvallend veel na de finish. “Man wat stond er veel wind. Het was ook nog eens hele droge lucht waardoor ik een plakmond kreeg. De benen waren goed en het is een prachtige lus.” 

Even leek het na de eerste honderden meters dat Donders concurrentie zou krijgen van een snelle loopster. Kim Lahaije spoot weg na de knal en ging als vierde in het totaalveld de bocht om. “Dat was normaal gesproken wel mijn aanvangstempo, maar vandaag was het niet slim. Ik heb heel veel last van blaren en al in de eerste ronde dacht ik aan uitstappen. Met wat wandelpauzes tussendoor kon ik de streep halen. Mijn eindtijd van 41,46 minuten is dan ook zeer zeer matig.” Dyanne Verpaalen (Spiridon) knokte zich naar de tweede plaats en won daarmee het circuit.