Volledig scherm
De Cheltenhamrun © Bep Tielemans

Cheltenhamrun in Stampersgat op naam Niels Goderis en Tamara Kuijlen

STAMPERSGAT - Met Niels Goderis uit het Belgische Wuustwezel als winnaar kreeg de Cheltenhamrun in Stampersgat een extra internationaal tintje. 

Senioratleet Goderis, uitkomend voor de Essense atletiekvereniging ESAK, voerde vanaf de start het deelnemersveld aan in de loop over 5 kilometer. Op het achtvormig parcours gaven master Huub Maas (THOR) en Ricardo Sint Nicolaas van AV Flakkee stevig partij. 

Met een winnende tijd van 15.25 was Goderis ‘heel tevreden’: ,,Ik heb me bewust niet geforceerd bij de start, de laatste twee kilometer was het afzien. Dat is altijd zo op deze afstand, ik loop liever 10 kilometer. Bovendien was het erg warm en omdat 5 kilometer zo kort is sla ik de drinkpost over.” 

De 25-jarige senioratleet heeft woensdag een wedstrijd in Hoogstraten en zaterdag de Van Goghloop in Zundert op zijn programma staan. Het verschil met snelste achtervolger Huub Maas bedroeg uiteindelijk 18 seconden. Voor de bijzonder succesvolle master 45 uit Etten-leur betekende de Cheltenhamrun een einde aan een periode van zeven overall zeges achter elkaar bij wedstrijden in de omgeving. 

Maas wisselt graag wedstrijden voor het RunningCenter Loopcircuit West Brabant af met het Global-e wegcircuit Midden Brabant. ,,Deze keer zat een overall zege er niet in, al heb ik wel vanaf het begin geprobeerd Goderis te volgen. Ik wist dat hij snel was.”

Vrouwen

In de wedstrijd voor vrouwen verdedigde Tamara Kuijlen van Diomedon haar titel van vorig jaar vol overtuiging. Halverwege de eerste ronde had ze al een afgetekende voorsprong van ruim honderd meter en bouwde die nog flink uit. 

Kuijlen finishte op het Vlekkeplein in 19.47 minuten maar moest daar diep voor gaan: ,,Ik heb dit seizoen niet veel op snelheid getraind en aan weinig wedstrijden meegedaan.” Van het achtervolgend groepje was Chantal van Oudheusden van het Bredase Sprint uiteindelijk het sterkst. De vroegere hordenloopster bij THOR had gehoord dat de Cheltenhamrun een leuke race was. Ze wilde die onder de 20 minuten lopen maar had 36 seconden meer nodig.

Volledig scherm
De Cheltenhamrun © Bep Tielemans
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement