Volledig scherm
Sieben Wouters schreeuwt het uit van vreugde als hij in Bieles als derde over de streep komt op het WK veldrijden voor beloften © Photo News

Bronzen plak op WK voor Sieben Wouters 'net iets mooier dan nationale titel'

BIELES – Sieben Wouters maakte ook op het WK veldrijden voor beloften zijn reputatie als ‘kampioenschapsrenner’ weer helemaal waar. De 20-jarige crosser uit Zundert stapte naast winnaar Joris Nieuwenhuis en de Spanjaard Filippe Orts als derde op het podium.

En zo maakte ook Luxemburg kennis met de lach, die op een dag als vandaag niet van zijn gezicht te branden is. Eerder was die lach te zien toen hij het nationaal kampioen werd (2016) en als hij als derde eindigde op het EK in Pontchateau (2016). ,,Het geeft aan dat je wat extra’s kunt op dit soort dagen. De laatste weken was ik niet op mijn best, maar het WK is een speciale wedstrijd. Je hebt jongens die er doorheen zakken en jongens die boven komen drijven.”

Wouters (20) behoorde tot de laatste categorie. Kijkend naar zijn bronzen plak bekende de Zundertenaar nooit verwacht te hebben met een medaille naar huis te gaan. Sterker nog: ,,In de laatste rond had ik er nog geen idee van dat de derde plek er in zat. Ik dacht dat ik voor plek vier reed. Pas bij het opdraaien van de finishstraat zag ik dat er nog maar twee namen op het bord, dat boven de finish hangt, stonden. ,,Ik kon mezelf niet geloven.”

Wel had de crosser van Pauwels Sauzen al veel eerder in de gaten dat hij bezig was aan weer een goed kampioenschap. ,,Ik voelde me goed op dit rondje, ik kon goed mijn lijnen rijden, maakte weinig fouten en met dat laatste spaar je veel tijd.”

Vanwege een kleine mechanisch probleem (schakelen) verloor Wouters in het begin enige plekken. ,,Daarna begon ik de ene na de andere renner op te rapen. Maar door het lawaai heb je er geen idee van hoe ver je op een gegeven moment al bent.”

Na afloop restte de kampioenschapsrenner nog slechts een lastige vraag: is de bronzen WK-plak mooier en groter dan het goud van NK? Wouters: ,,Die vraag is lastig te beoordelen. Het NK was ook heel mooi, maar deze medaille hangt denk ik ietsje hoger.”