Volledig scherm
Archieffoto © ANP

Bredase hockeyrivalen staan samen aan kop

HOCKEY - De mannenploegen van Push en Breda staan na drie speelronden nog zonder puntverlies samen aan kop in de overgangsklasse B. Push heeft een iets beter doelsaldo.

OVERGANGSKLASSE A (MANNEN)
Laren - Zwart-Wit 4-0 (3-0).
Laren, jarenlang een vaste waarde in de hoofdklasse, bleek op eigen veld duidelijk sterker dan het gepromoveerde Zwart-Wit. Al binnen de minuut stond de thuisclub op voorsprong. Er waren wel wat mogelijkheden voor de Zwart-Witten om te scoren, maar de ploeg deed dat niet.

OVERGANGSKLASSE B (MANNEN)
Zwolle - Breda 1-2 (1-2).
Breda speelde in Overijssel niet groots, maar wist de voorsprong die het in de eerste helft had behaald wel te behouden. Met moeite, want beide ploegen kregen nog kansen om te scoren. Bart Naber bracht zijn team zowel op 0-1 als 0-2.

Ring Pass - Push 3-4 (2-2).
Push had het lastig, maar dat was omdat de Bredanaars zichzelf lang verzuimden te belonen. Uiteindelijk was de winst in Delft wel dik verdiend. Christiaan Teeuwen (2x), Max Kreft en Floris van der Kroon waren trefzeker namens Push.

OVERGANGSKLASSE A (VROUWEN)
Terriërs - Push 3-2 (0-1).
Push deed zich in Heiloo tekort, door tweemaal een voorsprong niet vast te houden en uit te bouwen. In de slotfase kon de thuisclub de winst daardoor alsnog pakken. Kiki van der Kreek en Sophie van Nieuwamerongen scoorden namens Push.

EERSTE KLASSE B (MANNEN)
Etten-Leur - Alecto 1-2 (0-0).

EERSTE KLASSE B (VROUWEN)
Breda - Alecto 2-3 (2-0).

Gouda - Zwart-Wit 0-3 (0-1).

Schiedam - Warande 4-1 (4-0).