Volledig scherm
Archieffoto Fons Sluiter

Breda-vrouwen naar linkerrijtje na winst

HOCKEY - Nadat de eerste drie duels nog verloren waren gegaan, hebben de hockeyvrouwen van Breda zich weten te herpakken. Met tien punten uit vier wedstrijden staat de ploeg in de eerste klasse B inmiddels in het linkerrijtje. De mannen van Breda zijn hun ongeslagen status kwijt en staan na het verlies bij Huizen derde.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
Leiden - Zwart-Wit 5-2 (5-1).
Zwart-Wit wilde scherp beginnen, maar dit lukte niet echt. Leiden liep al voor de pauze uit naar een ruime voorsprong en gaf deze niet meer weg. Loek Lombarts en Pepijn van Baal scoorden voor Zwart-Wit.

OVERGANGSKLASSE B
Huizen - Breda 5-1 (1-0).
Waar de eerste helft nog redelijk verliep voor Breda, daar was het na de pauze open huis. Buiten de eerreddende treffer van Bob van der Velden was er niets te rapen in het Gooi.

Groningen - Push 3-3 (2-0).
Coach Stefan Duijf zag zich door een gevulde ziekenboeg geroepen om zelf zijn rentree te maken. Niet zonder succes, na de rust bracht hij met een rake strafcorner zelf de aansluiting terug. Kjeld Ossel en Mario Mucic bezorgden Push in het hoge noorden
alsnog verdiend een punt.

EERSTE KLASSE C
De Hopbel - Warande 2-1 (0-1).

VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
Leonidas - Push 1-2 (0-1).
In Rotterdam maakten Rozemarijn Tiebout en Sophie van Nieuwamerongen namens de Bredase vrouwen de doelpunten. De winst was volgens coach Stan Huijsmans loon naar werken, al was hard werken wel nodig.

EERSTE KLASSE B
Breda - Gouda 4-1 (1-0).
Breda won verdiend en speelde met name na de rust erg goed, de winst had nog beter kunnen zijn. De doelpunten waren een familie-aangelegenheid: Aanvoerster Kiki Molenaar (3x) en haar zus Anne-Lot Molenaar scoorden.

Cartouche - Warande 3-1 (1-1).
Warande deed goed mee bij de koploper, maar kon uiteindelijk een nederlaag niet voorkomen. Nadat de ploeg bij 3-1 met een vliegende keepster ging spelen, kwamen er nog kansen maar ze werden niet benut. Zondag ontvangt Warande in Oosterhout streekgenoot Breda.

Schiedam - Zwart-Wit 3-2 (1-0).