Volledig scherm
Marc Gunter wint uitgeput de Brabantse Wal Marathon. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Brabantse Wal Marathon op naam van Roosendaler Marc Gunter

ATLETIEK - “Heet, heet, heet” waren de eerste woorden van Marc Gunter nadat hij als eerste de zware natuurmarathon op de Brabantse Wal had voltooid. “Ik ben kapot maar tegelijkertijd ook heel blij. Na tweemaal de tweede en één keer de derde plaats is het prachtig om deze uitdagende marathon te winnen”, voegde de master van THOR toe.

De Roosendaalse chef-kok liep dit jaar zijn vierde marathon en had voor deze loodzware zesde editie van de Brabantse Wal Marathon 3.02.36 uur nodig. “Ik ben hier wel eens een minuut of zeven sneller geweest. De omstandigheden waren nu dusdanig dat een scherpere tijd er echt niet in zat.”

Rapste achtervolger Rudy Langenberg uit Halsteren passeerde dik twee minuten later heel wat fitter de finishboog op sportpark Rozenoord, waar in verband met het 60-jarig jubileum van AV Spado de diverse afstanden ook startten. Langenberg en Gunter hielden elkaar lang gezelschap: “Na ongeveer 34 kilometer kreeg ik ineens kramp”, zei Langenberg, “dat kostte me tijd die helaas niet meer goed te maken was.“

Bij de vrouwen schreef de Poolse Tamara Mieloch de Brabantse Wal Marathon 2016 op haar naam. Deze half Nederlandse, ervaren langeafstandsloopster combineerde sportieve uitdaging met familiebezoek aan haar vader in Wouwse Plantage. “Een mooie loop die voor herhaling vatbaar is”, liet de winnares (in 3.34.00 uur) weten.”

Lees maandag meer in BN DeStem.