Zo close was het zaterdag tussen de nichtjes Cathelijn (l) en Silke Peeters op de 400 meter horden bij de NK atletiek in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo close was het zaterdag tussen de nichtjes Cathelijn (l) en Silke Peeters op de 400 meter horden bij de NK atletiek in Breda. © Johan Manders/Pro Shots

Brabants podium op 400 horden: Cathelijn Peeters klopt nicht Silke op de meet

NK AtletiekOp de 400 meter horden bij de NK atletiek in Breda prolongeerde Cathelijn Peeters (58,17 seconden) de nationale titel door haar nichtje Silke Peeters (58,29) op de streep te kloppen. Femke Frijters (59,58) van de organiserende vereniging Sprint maakte er zaterdagmiddag een compleet Brabants podium van.

 1. Liefde zorgde voor opvallende trainerswissel bij hockeyvrouwen Etten-Leur
  PREMIUM

  Liefde zorgde voor opvallende trainers­wis­sel bij hockeyvrou­wen Et­ten-Leur

  De hockeyvrouwen van Etten-Leur werden in april geconfronteerd met een onverwachte trainerswissel, nadat Chris Ruijs wegens een nieuwe relatie is verhuisd. De keuze mag opvallend genoemd worden. De 28-jarige Vincent Opgelder verhuisde juist van ver naar Breda vanwege de liefde. De nieuwe coach was tot voor kort nog assistent bij de vrouwen van hoofdklasser Bloemendaal. Gelukstreffer of niet, ambitie is er in elk geval genoeg.
 2. Opmerkelijke rentree Thalita de Jong in Tour d'Ardeche: 'Ik begrijp het zelf ook niet goed’
  PREMIUM
  rentree

  Opmerkelij­ke rentree Thalita de Jong in Tour d'Ardeche: 'Ik begrijp het zelf ook niet goed’

  Een podiumplek in de Tour d’Ardeche, het is iets dat Thalita de Jong (27) niet voor mogelijk had gehouden toen ze woensdag in Zuid-Frankrijk voor het eerste sinds drie maanden weer een rugnummer opspelde. ,,Sta je daar als nummer drie naast Leah Thomas (Movistar) en Elizabeth Deignan (Trek-Segafredo). Derde tussen de wereldtop in een serieus lastige etappe. Ik begrijp het zelf ook niet goed", zegt de kopvrouw van Bingoal-Chevalmeire niet geheel onbegrijpelijk.