Volledig scherm
Huub Maas (THOR) wist zijn voorsprong op snelste achtervolger Wouter Warndorff (Achilles LTV) in de slotronde te vergroten. © Bep Tielemans

Boot en Maas breken parcoursrecord in Stampersgat

ATLETIEK - Zowel snelste vrouw Yvonne Boot (AVO’83) als overall winnaar bij de mannen Huub Maas (THOR) hebben bij de Cheltenhamrun over 5 km het parcoursrecord gebroken.

Boot had deze afstand al lang niet gelopen en stelde haar persoonlijk record enkele minuten scherper: 20.14 minuten. Vanwege de 15 km van Standdaarbuiten twee dagen ervoor, stond in plaats van de gebruikelijke 10 km in Stampersgat een 5 km wedstrijd op het programma die meetelt voor het RunningCenter West-Brabant Loopcircuit.

Boot had aanvankelijk wat last van haar achillespees maar kon ‘prima een vlakke wedstrijd lopen’. Nadat de vrouwen twee rondjes hadden afgelegd loste een van de Britse gasten van de traditionele uitwisseling met Cheltenham het startschot voor de mannen.

Maas wilde ‘echt hard lopen’ en wist Wouter Warndorff (Achilles LTV) knap achter zich te houden. Met een winnende tijd van 15.31 brak hij het parcoursrecord dat sinds 2009 met 16.16 op naam stond van zijn snelste achtervolger Warndorff.

Lees maandag meer in BN DeStem