Volledig scherm
Tom Boere (r) in duel met Feyenoorder Jan Arie van der Heijden. foto Kay int Veen/proshots

Boere boert goed in Oss

OSS - Tom Boere (23) werd geboren in Breda, groeide op bij Ajax, scoort voor FC Oss en droomt gewoon verder.

Als er één ding is dat Tom Boere de afgelopen jaren heeft geleerd is dat hij het voetballeven moet nemen zoals het is. Boere heeft immers aan den lijve ondervonden hoe broos een carrière kan zijn. "De ene week ben je de held, de andere week de schlemiel."

Gent
Kort na zijn geboorte in Breda verhuisde hij met zijn familie naar Terneuzen. Op zijn zevende pikte AA Gent hem al op. Weer zeven jaar later verkaste hij naar de jeugd van Ajax. Als 19-jarige keerde hij terug naar AA Gent voor het grote werk. Al snel gooide een blessure roet in het eten. Gent leende hem uit aan FC Hoogstraten.

Smulders
Hans Smulders kwam hem wat dat betreft redden en haalde de spits naar FC Eindhoven. Twee hamstringblessures vergalden daar het afgelopen seizoen. Op het einde van het seizoen besloot hij in te gaan op een aanbod van FC Oss.

NAC
Boere noemt zich een spits die graag meevoetbalt, loopacties maakt, achter de verdediging opereert 'en bereid is hard te werken.' Dat klinkt als NAC, vrijdagavond de tegenstander in Oss. De spits glimlacht. "Mijn hele familie woont nog in Breda. Mijn neefjes zitten op de tribune bij NAC en natuurlijk heb je het met hen wel eens over NAC. Het is gewoon een mooie club. Punt uit. Dat stadion, die sfeer, dat heeft wel wat. 'Dit is waar je voor voetbalt', zeiden we bij FC Eindhoven vorig jaar nog tegen elkaar na de play off-wedstrijd. Maar dat wil niet zeggen dat ik nu al met die club in mijn hoofd zit. Dat zou niet goed zijn."