Volledig scherm
Raf Dubois, Rens Poulie en Paul Jacobs (van links naar rechts) van het Roosendaalse Blauw-Wit. Archieffoto Peter van Trijen

Blauw-Wit weet dat het gas moet geven in derby tegen Giants

ROOSENDAAL Ze hebben allemaal last van kwaaltjes en blessures, de sleutelspelers van Blauw-Wit met een verleden in Bergen op Zoom. Juist nu Giants op bezoek komt.

Raf Dubois komt terug van een elleboogkwetsuur, Paul Jacobs heeft een pijnlijke enkel en Rens Pouli voelt bij elk tikje dat zijn kruisbanden tot twee keer toe zijn afgescheurd. "We worden een beetje ouwe lullen", verklaart Pouli (26) de Roosendaalse 'ziekenboeg'.

Rens Poulie
Hij groeide op bij de Jumping Crabs, de voorloper van Giants en is nog steeds woonachtig in Bergen op Zoom. Weer een knipoog: "Ik ben de verrader. Die twee steden, dat is water en vuur."

Pouli is sinds jaar en dag een maatje van Dubois, met wie hij samen bij de Giants in de eredivisie speelde. Na het ineenstorten van het profbolwerk in West- Brabant volgde hij Dubois naar Roosendaal. Pouli kijkt uit naar de derby, ook al omdat hij oud-ploeggenoten als Jamie en Davie van Terheijden nu tegenkomt.

,,Het wordt niet gemakkelijk voor ons. We zullen gas moeten geven."

Raf Dubois
Dat denkt Dubois (27) ook. "Het leeft enorm. Iedereen kijkt er naar uit. We rekenen op een volgepakt huis. Wij hebben wat meer ervaring, maar die jongens van de Giants kunnen echt wel ballen."

Dubois is niet ontevreden over het seizoen. "We willen in de top meedraaien. Tegen de echte topploegen komen we iets tekort. Maar al met al doen we het verdienstelijk."

Volgens Pouli steekt vooral koploper Baros uit Rotterdam er bovenuit. "Die spelen hard en fysiek basketbal. Daar hadden wij het als team moeilijk mee. Al kunnen we nog steeds top-drie spelen."

Dubois kijkt even niet verder vooruit dan zaterdagavond. ,,Zo'n derby wil je winnen."