Volledig scherm

Blauw Wit ruikt promotiekans

BASKETBAL - In de tweede divisie van het basketbal heeft een nieuwe zege van Blauw Wit (87-57 op Green Eagles) er inmiddels voor gezorgd dat de Roosendalers langzamerhand promotiekandidaat worden. Ook WBB Giants boekte een prima winst, Langstraat Shooters werd met 81-71 geklopt.

Blauw Wit - Green Eagles 87-57
De Roosendalers staan door de zege op gelijke hoogte met nummer drie Squirrels. Aangezien koploper Baros al heeft aangegeven niet te willen promoveren komt het team van Greory Tjin-A-Koeng in de buurt van een tweede promotie op rij. Hoogtepunt in de zege op Green Eagles waren de minuten van de jeugdige Armand Bandu en Mats van Eijk, die beide scoorden.

WBB Giants - Langstraat Shooters 81-71
Coach Corné van Terheyden was bijzonder in zijn nopjes met de winst van Giants; "We blijven veruit de meest scorende ploeg in deze klasse. Om van ons te winnen moet je gewoon minimaal tachtig punten maken, dat heb ik in mijn lange carrière nog niet meegemaakt." De zege, die nooit in gevaar kwam, bracht de Bergenaren in de stand inmiddels op plaats vijf.

In de tweede divisie van het basketbal verloor Agathos zaterdag met 81-59 van Punch2. Toch deed het team van Wilbert Boons lange tijd goed mee; "Na het eerste kwart stond het nog 23-23 en bij rust was de marge pas vijf in hun voordeel. Daarna brak ons langdurig blessureleed ons toch weer op, de vermoeidheid sloeg toe waarna Punch uitliep naar vijftien punten. Dan is het duel gespeeld. Toch geeft ons spel van de eerste helft voldoende vertrouwen voor de komende weken," aldus Boons.

De mannen van Barons leidden zaterdagavond in de eerste divisie nog tot een minuut voor affluiten, 55-57. "Daarna bleek dat ons wederom erg jeugdige team net te frivool was, we waren zelf te slordig in het afmaken waarvan Trajanum kon profiteren," aldus coach Dusan Bozic. "Toch hebben we wederom laten zien dat we voor niemand iets onder doen." De vrouwen van Barons heroverden gisteravond de tweede plaats in de tussenstand van de tweede divisie. In Maastricht werd middenmotor Kimbria met 75-79 geklopt.