Volledig scherm
Aanval van Dirk Mulder van Blauw-Wit op de basket van Woodpeckers Foto Tran Kilo

Blauw-Wit en WBB Giants winnen, Agathos ten onder

BASKETBAL - In de tweede divisie van het basketbal hebben zowel Blauw Wit als WBB Giants het jaar winnend weten af te sluiten. Beide houden daardoor aansluiting met de (sub)top. Agathos verloor het achterhoedegevecht met binnenland met 82-89.

MANNEN TWEEDE DIVISIE
Blauw Wit - Woodpeckers 85-67.

Het eerste kwart verliep gelijk op (25-25), waarna de thuisclub in het tweede kwart een kleine voorsprong nam. De bezoekers kwamen na rust even terug in de wedstrijd maar naarmate de tijd vorderde bleek Blauw Wit veel te sterk. "We blijven op koers voor een plek in de top drie. We kunnen als nieuwkomer dus lekker de winterstop in," aldus een tevreden Gregory Tjin-A-Koeng.

WBB Giants - High Five 88-72.
Giants domineerde vrijwel het hele duel en gebruikte het overwicht om iedereen aan spelen toe te laten komen. Zo eindigde Giants het duel met slechts spelers van de U16 en U18-jeugd. Coach Corné van Terheijden bleek tevreden;. "Voor de vijfde plaats die we nu bekleden had ik vooraf getekend. We maken de meeste punten van de hele klasse, na de winterstop gaan we ons ook meer richten op het defensieve deel."

Agathos - Binnenland 82-89.
"We geven het door matig verdedigend werk in het derde kwart weg, nadat we halverwege nog met 14 punten leidden," aldus coach Wilbert Boons. Toch ziet Boons wel degelijk aanknopingspunten om na de winterstop uit het slop te raken; "Jeugdspeler Levi Smit scoorde vandaag 21 punten, dus potentie hebben we genoeg."

EERSTE KLASSE
Eastwood Tigers - Black Eagles 61-67.

"De concentratie ontbrak," volgens coach Marcel Dubois. "We hadden geen antwoord op hun compacte zoneverdediging. We kunnen de winterstop goed gebruiken, jammwer is dat we vandaag afscheid moesten nemen van Nick van Haaren door aanhoudend blessureleed."

Migliore - Tantalus 78-39.
​Een eenzijdige wedstrijd waarin de thuisclub nooit in de problemen kwam. "Zij hadden slechts vijf man, en niet eens de besten. Kwam goed uit, want we hadden nog wat goed te maken," stelde captain Tim Visser.

Volledig scherm
Aanval van Dirk Mulder van Blauw-Wit op de basket van Woodpeckers Foto Tran Kilo