Volledig scherm

Blauw Wit dendert vrolijk door (video)

BASKETBAL - In de tweede divisie van het basketbal kwamen zowel Blauw Wit als WBB Giants zaterdag tot winst.

Mannen
EERSTE DIVISIE C
Barons - Vlissingen 56-63
Barons-coach Dusan Bozic was vooral ontevreden omdat er vervallen werd in eerder gemaakte fouten; "Blijkbaar hebben we er nog niet voldoende van geleerd. Tegen gelijkwaardige tegenstanders breken deze fouten ons op, er had zeker meer ingezeten." De thuisclub had het vooral lastig met de lengte aan bezoekende zijde. Toch bleef de score lange tijd gelijk op. Het met vijf fouten uitvallen van Mitchell Rockx en de matige score uit vrije worpen (18 uit 34) brak Barons uiteindelijk op.

TWEEDE DIVISIE D
Blauw Wit - Agathos 78-55.
De thuisclub, nieuwkomer in de tweede divisie, blijft hoge ogen gooien. Op de zege op Agathos was niets af te dingen, vond coach Gregory Tjin-A-Koeng; "We hebben een sterke wedstrijd gespeeld. Al in het eerste kwart stonden we vijftien punten voor. Slechts in het tweede kwart, waarin Agathos door vrije worpen terug kwam tot drie punten was minder. In de tweede helft hebben we het klasseverschil vervolgens weer in punten uitgedrukt. Ik ben dik tevreden."

WBB Giants - Green Eagles 74-59
Een belangrijke zege voor de thuisclub, omdat de bezoekers op gelijke hoogte stonden in de ranglijst. "Onze opzet is geslaagd," vond coach Corné van Terheijden van de thuisclub. "Zij hebben een team met wat oudere
spelers, we hebben door het tempo hoog te houden getracht hen kapot te spelen. Daardoor konden we in het vierde kwart makkelijk weglopen en het verschil maken."

EERSTE KLASSE
Eastwood Tigers - Migliore 77-80

Vrouwen
TWEEDE DIVISIE C
Barons - Bumpers 55-32
Ondanks de winst was coach Jeroen Huysmans allerminst tevreden. "Onze erg sterk spelende verdediging sleepte de winst eigenlijk uit het vuur. Aanvallend was het opnieuw niet best, zeker tegen de nummer laatst zoals vandaag moeten we minstens tot tachtig punten komen." Barons, tweede op de ranglijst, maakte pas in de laatste tien minuten het verschil.

Check hier de beelden van Blauw Wit tegen Agathos.

Blauw Wit H1 - Agathos H1 from TRANKILO on Vimeo.

Volledig scherm
Laatste kwart Blauw Wit - Agathos 78 - 55
Volledig scherm
Laatste kwart Blauw Wit - Agathos 78 - 55