Blauw-Wit dankt Giants

In de tweede divisie van het basketbal steeg Blauw-Wit dankzij de zege van Giants op Squirrels (84-85) naar de top drie. Zelf wonnen de Roosendalers met 69-85 bij Binnenland 2.

Mannen

Tweede divisie

Squirrels - WBB Giants 84-85.

,,Ik ben zeer tevreden, er stond écht een team", aldus coach Corné van Terheyden van de bezoekers. Aanvankelijk hadden de Bergenaren nog moeite met de lengte bij Squirrels (19-11), maar door de snelheid daarna op te voeren kreeg het grip op de wedstrijd. Van Terheyden: ,,We hielden veel druk op hun dribbelaars waardoor ze de lange mensen niet konden bereiken. In de slotfase trokken we de wedstrijd naar ons toe."

Binnenland 2 - Blauw-Wit 69-85.

De bezoekers hadden weinig moeite met Binnenland, dat licht versterkt was met spelers vanuit het eerste team. ,,Al in het eerste kwart kwamen we op 17-27, maar daarna verslapten we. Bij rust leidden we nog met zes punten. In het derde kwart walsten we vervolgens over hen heen naar een marge van dertig punten. Daardoor konden we in het slotkwart de bankspelers minuten laten maken", aldus een tevreden Gregory Tjin-A-Koeng.

Vrouwen

Eerste klasse

Attacus - WBB Giants 57-67.

De eerste helft was niet best aan Bergse kant, vond Laura van Calmthout, captain van WBB Giants: ,,We waren steeds net een stapje te laat, terwijl zij alles raak gooiden. Dat we pas voor het eerst sinds begin december een wedstrijd speelden, had daar wel mee te maken. In de tweede helft kwamen we beter in ons spel en hadden we geen moeite de overwinning naar ons toe te trekken."