Volledig scherm
Björn Koreman in actie tijdens de Scorpioloop. © Pix4Profs/René Schotanus

Björn Koreman gaat vlekkeloos over van marathon naar cross tijdens Scorpiocross

atletiekBjörn Koreman en Michiel van Nispen bewezen dat een in oktober gelopen marathon geen beletsel hoeft te zijn om in november al het veld in te duiken om te crossen. Respectievelijk eindigde het duo eerste en vierde tijdens de Scorpiocross in Oosterhout.

Na zijn marathon in Eindhoven (eindtijd 2:17,26) nam Koreman een volle week rust. “Het was de bedoeling om tijdens de Warandeloop in Tilburg mezelf weer aan het wedstrijdfront te melden. Mijn trainer Bram Wassenaar adviseerde me om toch maar alvast een opstapcrossje te lopen.” 

Koreman deed het in de beginfase van deze 54ste Scorpiocross relatief rustig aan. Op het zware zandparcours nam hij weliswaar de leiding, maar Lauran Beijens (Attila) kon hem op redelijke afstand volgen. In de laatste twee ronden door de mooie Vrachelse Heide gaf Koreman een extra dotje gas. “Dat was mijn wedstrijdplan. Van mijn marathon had ik geen last meer, dit was een mooie test voor deelname aan de grootste cross van Nederland volgend weekend.” 

Achter winnaar Koreman en runner-up Beijens eindigde Timo de Geus als derde. Vlak achter deze senioren liep Michiel van Nispen vlotjes over de finish. “Het is pas drie weken na mijn marathon”, vertelde de winnaar bij de masters. 

Bij de vrouwen was Laurey van den Berge de sterkste. Ze liet haar concurrentes Sara van Grunsven en Marjon van Oudenaarden achter zich.