Volledig scherm
© Ramon Mangold

Belcrum-duo de sterkste tijdens Batswingers Teamtoernooi

TAFELTENNIS – De TTV-Belcrum-spelers Peter van Iwaarden en Tommy Gimbrère hebben beslag weten te leggen op de eerste prijs tijdens het jaarlijkse teamtoernooi in Gilze. Het evenement werd door tafeltennisvereniging De Batswingers voor de 46ste keer gehouden.

Voor de 31-jarige Gimbrère was zijn eindzege in de hoogste categorie de tweede in drie edities. Hoewel de eindstrijd deze keer vanwege het poulesysteem tussen drie teams ging, was de laatste tweekamp uiteindelijk beslissend. De verrassende winnaars van vorig jaar, het veteranenduo Joost Schoenmakers en Johan ’t Hooft, hadden in de finalegroep hun stunt niet weten te herhalen en eindigden respectabel als derde.

De tweede prijs ging naar Yoran Tonnema en Hugo Beute, die de beslissende tweekamp over een best-of-five serie met 4-1 verloren. Een opvallende verschijning, want ze kwamen van ver: uit Zwolle en Groningen. Peter van Iwaarden won zijn beide enkelspelen, terwijl Tommy Gimbrère en Hugo Beute er elk één wonnen. Het afsluitende dubbelspel was hiermee met een 3-1 tussenstand formeel niet meer nodig, maar werd nog wel gespeeld. Ook deze was een prooi voor de Bredanaars.