Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Barons pakt op valreep naast zege

BASKETBAL - In de eerste divisie van het basketbal leek Barons lange tijd op weg naar winst. Et uitvallen van enkele ervaren krachten kostten het team van Dusan Bozic alsnog de zege, River Trotters trok met 65-67 aan het langste eind.

Mannen
EERSTE DIVISIE
Barons - River Trotters 65-67
De thuisclub revancheerde zich voor de dikke nederlaag die het vorige week opliep, zag ook coach Dusan Bozic; "Dit was veel beter. De hele wedstrijd hebben we spirit getoond, vooral verdedigend hebben we het veel beter
gedaan dan vorige week. Ook offensief was ik tevreden met liefst 71 procent rake vrije worpen en zes driepunters." Na een gelijkopgaand eerste kwart trok Barons het tweede kwart met 20-10 naar zich toe. Wel zag Barons Camiel Weterings met een
knieblessure uitvallen. Nadat het derde kwart eenvoudig stand werd gehouden (50-42) werd de foutenlast voor met name Bas Hüsstege te hoog. Met vijf fouten moest hij naar de kant. "Daarna werden we wel erg jong en onervaren in het veld, daar maakte de
tegenstander goed gebruik van. Helaas konden we net niet standhouden, hoewel de jongelingen het erg goed deden," aldus Bozic.

TWEEDE DIVISIE
High Five - Agathos 78-71
De bezoekers speelden in de degradatiekraker 37 minuten erg goed, vond coach Wilbert Boons; "Jammer dat drie mindere minuten bij de start van het derde kwart ons de das om doen. Toch kan ik niet ontevreden zijn, de koppies bleven dit keer omhoog en de sterkhouders lieten zien dat ze nog steeds tot scoren in staat zijn. Ik heb voldoende aanknopingspunten gezien om over twee weken tegen Woodpeckers een overwinning te mogen verwachten."

TWEEDE DIVISIE D
WBB Giants - Punch2 88-85
Nummer laatst Punch is er alles aan gebaat van de onderste plek weg te komen en deed een beroep op spelers van het eerste team. "Daar hadden we het wel even moeilijk mee maar uiteindelijk domineerden we het eerste kwart," aldus coach Corné van Terheijden. In het tweede kwart werd de 26-13 voorsprong door minder geconcentreerd spel teniet gedaan waardoor de marge halverwege nog slechts één was. De vrijwel gelijke score duurde tot twee minuten voor affluiten, waarna Giants de score alsnog naar zich toe trok.

Bouncers - Blauw Wit 64-57
De wedstrijd met als inzet de tweede plaats stemde coach Gregory Tjin-A-Koeng ondanks het verlies toch tevreden; "Ik heb veel goeds gezien, het is altijd een wedstrijd gebleven, ook nadat we met het uitvallen van Rens Pouli en Paul Jacobs gevoelige tikken kregen." Tot de slotminuut was de marge slechts drie punten maar door vrije worpen liep Bouncers nog iets uit.

EERSTE KLASSE
Eastwood Tigers - Virtus2 81-91
"Onze 81 punten zijn prima, de 91 voor Virtus natuurlijk veel minder," aldus Tigers-coach Marcel Dubois.
Tantalus - Migliore 84-49.

Vrouwen
TWEEDE DIVISIE
Barons - Octopus 62-30
Ook zonder de zieke coach Jeroen Huysmans was runner-up Barons veel te sterk. In de eerste helft was dit zoals elke week nog niet aantoonbaar in de cijfers, maar na rust denderde Barons over Octopus heen. "Zij spelen eigenlijk
vrij laf, maar hebben één hele goede speelster. Die konden we goed uit de wedstrijd houden, waarna de brede bank in de tweede helft het verschil maakte in ons voordeel," aldus Huysmans.

EERSTE KLASSE
Den Dungk - WBB Giants 46-38.