Volledig scherm
Badr Hari (links) en Rico Verhoeven. © anp, epa

Badr Hari en Rico Verhoeven op 10 december in Oberhausen in de ring

Kickboksers Badr Hari en en Rico Verhoeven staan zaterdag 10 december tegenover elkaar in de ring in de König Pilsener Arena van het Duitse Oberhausen. Het wordt een gevecht waar de kickbokswereld al lang naar uitkijkt.

Verhoeven daagde Badr in april uit tijdens een uitzending van het Ziggo-programma Peptalk. ,,Badr, ik sta te wachten en ik sta bovenaan. Dus als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go." Op social media reageerde Hari al snel op de uitnodiging. ,,Challenge accepted'', was zijn korte antwoord.

De 27-jarige Verhoeven, regerend wereldkampioen bij de zwaargewichten, kijkt uit naar de confrontatie met de geboren Amsterdammer van Marokkaanse afkomst. ,,Dit wordt het grootste gevecht in de geschiedenis van kickboksen", zegt Verhoeven, ,,Badr Hari is een goede vechter, maar nu het is mijn beurt. Ik ben de kampioen, het is mijn tijd."

De 31-jarige Badr Hari kent de goede resultaten van Verhoeven maar lijkt niet echt onder de indruk. ,,Wie? Rico? Toen hij nog vocht met lichaams- en hoofdbescherming, was ik al een grote naam in Japan waar de echte mannen vechten", reageert hij. ,,Hij is misschien regerend koning, maar ik ben van onverwoestbaar goud."


Badr Hari on Twitter There is no way back for him now! #BadrHari #AkhmatFightClub https://t.co/VRFcJfFzFm


Peptalk on Twitter Kickbokser @RicoVerhoeven had in zijn laatste wedstrijd al een geheime boodschap voor @badr84hari! #Peptalk https://t.co/boUYaPNP6Z

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Badr Hari (links) en Rico Verhoeven. © anp, epa