Volledig scherm
Arvid de Kleijn (midden) komt als winnaar uit de eindsprint, links naast hem komt David van Eerd net te kort. Rechts achterin beeld Tom Vermeer die al eerder heeft moeten lossen. © Johan Wouters / het fotoburo

Arvid de Kleijn wint in Hank na zes maanden darmproblemen

Het verschil was amper een half wiel. David van Eerd moest zich voor de zevende keer dit seizoen tevreden stellen met een tweede plaats. "Gelukkig was het een keer raak, 3 augustus in Roosendaal bij de Draai van de Kaai."

Arvid de Kleijn was dolgelukkig dat hij de Bredanaar nipt achter zich kon laten. "Ik lag er zes maanden uit met een spastische darm. Ik ben pas zes weken weer in training, reed ook nog maar een handvol koersen."

Het was een fikse tegenvaller nadat De Kleijn na drie overwinningen in 2014 een contract kreeg aangeboden bij CT Cycling Jo Piels. De ploeg waarvan de derde vroege aanvaller Tom Vermeer vorig seizoen afscheid nam. "In 2013 won ik hier nog in Hank."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
  PREMIUM

  De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

  Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.