Volledig scherm
Anton Joore, assistent-trainer bij Aalesunds FK. (bewerking van een origineel van Pro Shots / Frank Renia)

Anton Joore twee jaar langer bij Aalesunds FK: 'Geweldig naar m'n zin'

ALESUND, NOORWEGEN - Anton Joore (61) blijft twee jaar langer bij het Noorse Aalesunds FK. De assistent-trainer tekent een contract voor twee jaar. "Ik heb het geweldig naar mijn zin hier."

Joore, bij Aalesunds FK assistent van Trond Fredriksen, arriveerde in augustus bij Aalesunds en hielp zijn ploeg naar handhaving met een ongeslagen reeks van acht wedstrijden (zeven zeges, één remise). "Het gaat goed, dat soort resultaten wil iedereen wel", klonk Joore tevreden. "Dus is het een mooie uitdaging om zo verder te gaan."

Speelwijze
"In augustus zag ik dat de organisatie en structuur ver zoek was, dat heeft ook met de Noorse manier van spelen te maken: meer fysiek en de bal snel naar voren." Volgens het Noorse medium Dagbladet zorgde Joore onder meer voor een meer Nederlandse speelwijze.

Zelf relativeert de assistent-trainer dat. "Ik zal nooit een andere speelwijze meebrengen, maar ik ben gewend aan de Nederlandse manier van voetballen. Uiteindelijk is er meer organisatie en structuur in het team aangebracht. Maar je moet wel het vertrouwen kweken bij de spelers, zodat ze aannemen wat jij zegt."

Dat lukte aardig. "Dat is een teamprestatie, natuurlijk. De kwaliteiten zijn aanwezig. Laat ik zeggen dat het voordelig heeft uitgepakt: het is natuurlijk fantastisch gegaan." Ook in de Noorse pers oogstte hij lof.

Nieuw seizoen
Met hoofdtrainer Fredriksen heeft Joore een goede band. "We hebben veel discussies en spreken veel over voetbal, over alle situaties. Ik weet m'n plek en probeer mijn ervaring zoveel mogelijk met hem te delen."

"Het is nu zaak om volgend seizoen direct goed te starten", weet Joore. Aalesunds sluit het seizoen deze week formeel af, Joore gaat begin 2017 weer naar Noorwegen voor de voorbereiding op het seizoen. Voorheen was Joore actief bij de zaterdagploeg van Klundert en bij de beloften van NAC.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.